Ένας 91χρονος δωρίζει 500.000 δολάρια σε εθελοντικό πυροσβεστικό σώμα

Ένας 91χρονος δωρίζει 500.000 δολάρια σε εθελοντικό πυροσβεστικό σώμα

Διαβάστε στο thehappynews πως ένας 91χρονος κάτοικος του Μιζούρι δωρίζει 500.000 δολάρια για την αναβάθμιση μιας αγροτικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενισχύοντας τις δυνατότητες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.
dorea fire

Σε μια συγκινητική χειρονομία, ένας 91χρονος, ο Sam Sloan από το Μιζούρι των ΗΠΑ. δώρισε το σημαντικό ποσό 500.000 δολαρίων σε ένα επαρχιακό εθελοντικό πυροσβεστικό σώμα στο Καλχούν του Μιζούρι. Ο Sloan, διέκρινε τις άσχημες συνθήκες της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία μόλις και μετά βίας λειτουργούσε λόγω έλλειψης λειτουργικών πυροσβεστικών οχημάτων και απαρχαιωμένου εξοπλισμού και αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Το τμήμα είχε ήδη λάβει προληπτικά μέτρα για την ανανέωση των δραστηριοτήτων του. Με τη διοργάνωση τακτικών εκπαιδευτικών συνεδριών και την επαφή με την κοινότητα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυξήθηκε το προσωπικό των εθελοντών σε 28 μέλη. Παρά τον ενθουσιασμό και τη σκληρή δουλειά τους όμως, το τμήμα δυσκολευόταν σοβαρά κρυίως λόγω οικονομικών περιορισμών, λειτουργώντας με έναν πενιχρό προϋπολογισμό που τους άφηνε μόλις 169 δολάρια στο τέλος ενός οικονομικού τριμήνου.

Η γενναιόδωρη συνεισφορά του Sloan πρόκειται να μεταμορφώσει το τμήμα, επιτρέποντας την αγορά τριών νέων πυροσβεστικών οχημάτων και σύγχρονου εξοπλισμού για όλους τους εθελοντές – αντικαθιστώντας εξοπλισμό που χρονολογείται από τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Η δωρεά όχι μόνο ενισχύει την επιχειρησιακή ικανότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά συμβολίζει επίσης τη βαθιά επίδραση της κοινοτικής υποστήριξης στις πιο απόμακρες αγροτικές περιοχές. Το τμήμα σχεδιάζει να ανταποδώσει αυτή τη γενναιοδωρία με τη δωρεά του παλιού εξοπλισμού του σε άλλα αγροτικά τμήματα που έχουν ανάγκη, ενισχύοντας έναν κύκλο κοινοτικής βοήθειας και αλληλεγγύης.