Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια το Queensland έπαψε να έχει ξηρασία

Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια το Queensland έπαψε να έχει ξηρασία

Διαβάστε στο thehappynews πώς το Queensland της Αυστραλίας ανακηρύχθηκε απαλλαγμένο από την ξηρασία για πρώτη φορά από το 2013, μετά από σημαντικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.
queensland feat

Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, το Queensland ξεπέρασε τη μακροχρόνια ξηρασία του, χάρη στις συνεχείς βροχές και τις πλημμύρες που αναζωογόνησαν τα τοπία στο βορειοανατολικό τμήμα της Αυστραλίας. Το κάποτε ξερό κόκκινο χώμα της ερήμου έδωσε τη θέση του στο έντονο πράσινο, με τα υδάτινα σώματα να αναπληρώνονται και την τοπική χλωρίδα να ανθίζει.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2013 που όλες οι περιοχές του Queensland είναι επισήμως απαλλαγμένες από την ξηρασία.

Ιστορικά, οι συνθήκες ξηρασίας έφταναν το 88% του Queensland, επηρεάζοντας σοβαρά τις γεωργικές καλλιέργειες και τις τοπικές οικονομίες. Η ανάκληση του καθεστώτος ξηρασίας έφερε ανακούφιση σε πολλές περιοχές, αλλά και ανησυχίες σχετικά με τη μελλοντική χρηματοδότηση και ετοιμότητα για την ξηρασία.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της επαρχίας Francis Murray, τονίζουν την κυκλική φύση του κλίματος, αναγνωρίζοντας ότι, ενώ η τρέχουσα αφθονία είναι ευπρόσδεκτη, οι ξηρές συνθήκες θα επιστρέψουν αναπόφευκτα.

Ο μετασχηματισμός είναι εμφανώς εντυπωσιακός σε περιοχές όπως η Cameron Corner, όπου τοπικές οικογένειες έχουν δει το περιβάλλον τους να βελτιώνεται δραματικά. Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις έφεραν όχι μόνο ανακούφιση από την άμεση απειλή της ξηρασίας, αλλά και ώθηση στην τοπική οικονομία μέσω της αύξησης του τουρισμού και του υγιέστερου ζωικού κεφαλαίου.

Ωστόσο, παρά την κήρυξη της πολιτείας ως απαλλαγμένης από την ξηρασία, ορισμένες ιδιοκτησίες εξακολουθούν να διατηρούν το καθεστώς μεμονωμένης ιδιοκτησίας με ξηρασία, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι προκλήσεις παραμένουν. Καθώς οι κάτοικοι του Queensland απολαμβάνουν το καταπράσινο, αναζωογονημένο τοπίο, υπάρχει συλλογική επίγνωση της ανάγκης για συνεχή διαχείριση και προετοιμασία για μελλοντικές περιόδους ξηρασίας.