Στη Νότια Κορέα πρωτοποριακός ποδηλατόδρομος κάτω από ηλιακά πάνελ

Στη Νότια Κορέα πρωτοποριακός ποδηλατόδρομος κάτω από ηλιακά πάνελ

Διαβάστε στο thehappynews πως ο ποδηλατόδρομος με ηλιακά πάνελ της Νότιας Κορέας μεταξύ Daejeon και Sejong τροφοδοτεί με ενέργεια τα σπίτια και διευκολύνει τις φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις αλλά προστατεύει και τους ποδηλάτες
solar panel bikes

Στη Νότια Κορέα, ένας πρωτοποριακός ποδηλατόδρομος μέσα σε έναν αυτοκινητόδρομο οκτώ λωρίδων δεν χρησιμεύει μόνο ως διαδρομή για μετακινήσεις, αλλά αξιοποιεί και την ηλιακή ενέργεια, ενισχύοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπό του.

Με έκταση κάτι λιγότερο από 9 χιλιόμετρα, αυτός ο μοναδικός δρόμος συνδέει την Daejeon με την Sejong, τη διοικητική πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. Σε αντίθεση με τους τυπικούς ποδηλατόδρομους, σε αυτή η διαδρομή πλάτους 4 μέτρων, δεσπόζει από πάνω της μία σπονδυλωτή οροφή επενδεδυμένη με 7.502 ηλιακούς συλλέκτες. Αυτά τα πάνελ, παράγουν κατά μέσο όρο 2.200 MWh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 600 σπίτια και διάφορες οδικές εγκαταστάσεις στο Sejong.

solar panel bikes 1

Το έργο, που ολοκληρώθηκε το 2022, είναι ένα σημαντικό βήμα στην ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις καθημερινές δημόσιες υποδομές. Οι ηλιακοί συλλέκτες δεν παρέχουν μόνο ενέργεια, αλλά λειτουργούν και ως προστατευτική στέγη για τους ποδηλάτες, προσφέροντας σκιά αλλά και προστασία κατα τη διάρκεια των ηλιόλουστων ή βροχερών ημερών.

Παρόμοιο άρθρο: Πλήρης σιωπή κατά τη διάρκεια των εθνικών εξετάσεων των μαθητών στην Νότια Κορέα

Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά μια ευρύτερη τάση στη Νότια Κορέα προς την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων για την παραγωγή καθαρής ενέργειας, μια στροφή που υποστηρίζεται από την Korea Western Power Co., Ltd., η οποία συντηρεί την εγκατάσταση.