Ο 106χρονος Alfred Blaschke πέφτει με αλεξίπτωτο και μπαίνει στο ρεκόρ Γκίνες

Ο 106χρονος Alfred Blaschke πέφτει με αλεξίπτωτο και μπαίνει στο ρεκόρ Γκίνες

Στα 106 του χρόνια, ο Al Blaschke έχει διεκδικήσει τον τίτλο του ως ο γηραιότερος άνθρωπος που κάνει ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, εμπνέοντας με το μάντρα του ότι κάποιος είναι πάντα πιο ικανός από ό,τι φαντάζεται.
106 years old

Στα 106 του χρόνια, ο Alfred «Al» Blaschke κατέκτησε ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος που κάνει ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο tandem, αποδεικνύοντας την πεποίθησή του ότι «όλοι είναι πιο ικανοί απ’ ό,τι νομίζουν». Ο Alfred από το Georgetown του Τέξας, ενθαρρύνει όλους να μην υποτιμούν τον εαυτό τους, τονίζοντας τη δύναμη της απόφασης και να δοκιμάζουν νέες προκλήσεις.

Αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα, που καταγράφεται στον ιστότοπο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, έρχεται να προστεθεί στην ιστορία του Blaschke που αψηφά την ηλικία του. Το τελευταίο του άλμα έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2023, πάνω από το Fentress του Τέξας, όπου έκανε ελεύθερη πτώση από τα 9.000 πόδια πριν πέσει με αλεξίπτωτο σε ασφαλές σημείο. Την περιπέτειά του παρακολούθησαν η οικογένειά του, δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι, σηματοδοτώντας την τρίτη του ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο tandem.

Ο Blaschke έγινε για πρώτη φορά πρωτοσέλιδο το 2020, σπάζοντας τα ρεκόρ με αλεξίπτωτο στα 103 μέτρα για να γιορτάσει την αποφοίτηση των δίδυμων εγγονών του από το κολέγιο. Εμπνευσμένος από άλλους και με γνώμονα τα προσωπικά του ορόσημα, έκανε κάθε ελεύθερη πτώση να μετράει, συμπεριλαμβανομένου του άλματος για τα 100ά γενέθλιά του.