Μετεωρίτης Φωτίζει τον Ουρανό της Πορτογαλίας και της Ισπανίας

Μετεωρίτης Φωτίζει τον Ουρανό της Πορτογαλίας και της Ισπανίας

Ένας μεγάλος μετεωρίτης με γαλάζια λάμψη φώτισε τον ουρανό της Ιβηρικής Χερσονήσου, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
meteor portugal

Το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου, οι κάτοικοι της βόρειας Πορτογαλίας και ορισμένων περιοχών της Ισπανίας έγιναν μάρτυρες ενός εντυπωσιακού ουράνιου φαινομένου, καθώς ένας μεγάλος μετεωρίτης φώτισε τον ουρανό, μετατρέποντας τη νύχτα σε μέρα. Ο μετεωρίτης έβγαλε μια έντονη γαλάζια λάμψη, και παρόλο που η παρουσία του ήταν σύντομη, προκάλεσε έκπληξη σε όσους είχαν την τύχη να τον δουν.

Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλά βίντεο από κάμερες ασφαλείας οχημάτων και κτηρίων να καταγράφουν την εντυπωσιακή λάμψη. Το hashtag #BlueMeteor έγινε γρήγορα trending στο X, με τα βίντεο να συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρόμοιο άρθρο: Ένας μικρός αστεροειδής έπεσε στην ατμόσφαιρα πάνω από τη Γερμανία

Οι επιστήμονες και οι λάτρεις της αστρονομίας έσπευσαν να βρουν πιθανά συντρίμμια ή σημείο πρόσκρουσης του μετεωρίτη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα ευρήματα. Η έρευνα συνεχίζεται, με την ελπίδα ότι τα κατάλοιπα του μετεωρίτη μπορεί να παρέχουν στοιχεία για την προέλευσή του. Είναι αξιοσημείωτο ότι το χρώμα της λάμψης των μετεωριτών δεν είναι τυχαίο, καθώς οι πράσινες και γαλάζιες αποχρώσεις συνήθως προέρχονται από μετεωρίτες που περιέχουν μαγνήσιο.