Εορταστικές εκδηλώσεις πολιτισμού στην Αθήνα τα Χριστούγεννα

Εορταστικές εκδηλώσεις πολιτισμού στην Αθήνα τα Χριστούγεννα

Ανακαλύψτε τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις καλλιτεχνικές εκθέσεις στην Αθήνα. Ζήστε την τέχνη, την πολιτιστική κληρονομιά και τον φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο κόσμο της πόλης μέσα από το έργο σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών
eortastikes ekdiloseis texnis

Κατά τη διάρκεια των εορτών, η Αθήνα μεταμορφώνεται σε έναν πολιτιστικό παράδεισο, γεμάτο εκθέσεις, δράσεις και ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά δρώμενα. Ο πολιτισμός ανθεί στην πόλη και οι χώροι τέχνης έχουν βάλει τα γιορτινά τους, παρουσιάζοντας πλούσια πολιτιστικά προγράμματα που κορυφώνονται κατά τη διάρκεια των γιορτών και συνεχίζουν μέχρι τον Ιανουάριο.

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη

Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, παρουσιάζεται το έργο του Σπύρου Παπαλουκά με τίτλο «Σπύρος Παπαλουκάς – Οπτικοποίηση του αρρήτου», οπου ψηφιοποιείται ένα μεγάλο μέρος του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου.

Μουσείο Μαρία Κάλλας

Στο Μουσείο Μαρία Κάλλας, το οποίο γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης ντίβας, η πόλη ζωντανεύει με τέχνη και πολιτισμό. Σε συνεργασία του με το Teatro alla Scala και για το επόμενο διάστημα θα εκθέτει δύο θεατρικά κοστούμια από τις παραστάσεις που πρωταγωνίστησε η Μαρία Κάλλας στο Μιλάνο, την θεατρική περίοδο 1952-1957. Πρόκειται για τα κοστούμια από τις παραστάσεις Ιφιγένεια εν Ταύροις (σεζόν 1956/1957) και Μάκμπεθ (σεζόν 1952/1953).

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μια σειρά από γιορτινές δράσεις, με Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο | Burger Project – Ομάδα Εν Δυνάμει, Οι Ταχυδρόμοι του Άι Βασίλη, φέρνοντας τον πολιτισμό στην καθημερινή ζωή των Αθηναίων και των επισκεπτών.

Τέλος στον κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, του Μουσείου της Ακρόπολης, του Μουσείου Γουλανδρή, του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Μαρία Κάλλας, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν εκθέσεις που αναδεικνύουν την πλούσια εικαστική και πολιτιστική κληρονομιά.