Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για καφέ: Η Αθήνα στην κορυφή

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για καφέ: Η Αθήνα στην κορυφή

Η Αθήνα αναδείχθηκε ως η κορυφαία πόλη για καφέ στην Ευρώπη με 1040 ώρες ήλιου το καλοκαίρι και 404 καφετέριες
athens cafe

Για τους λάτρεις του καφέ, ο καφές δεν είναι απλώς ένα ρόφημα για να ξυπνήσουν, αλλά ένα τελετουργικό ταξίδι γεμάτο γεύση και αρώματα.

Έτσι, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι πολλοί αναζητούν αυτή την εμπειρία και στις διακοπές και τα ταξίδια τους σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Ένα φλιτζάνι καφέ έχει αναδειχθεί σε ένα σημαντικό πολιτιστικό σημείο επαφής, με κάθε χώρα να δίνει τη δική της μοναδική πινελιά σε αυτό το κλασικό ρόφημα. Ακόμη κι αν δεν είστε φανατικός του καφέ, ο καλοκαιρινός ήλιος και οι μυρωδιές του καφέ που αναδύονται σε όλη την Ευρώπη μπορεί να σας παρακινήσουν να ανακαλύψετε την επόμενη απόδρασή σας. Ίσως ακόμη και να δοκιμάσετε ένα είδος καφέ που δεν είχατε ξαναδοκιμάσει ή ακούσει.

cafe

Η Ubuy Italy κατέταξε τις κορυφαίες πρωτεύουσες της Ευρώπης για να απολαύσετε ένα φλιτζάνι αρωματικού καφέ, εξετάζοντας τον αριθμό των καφετεριών σε εθνικό επίπεδο και κατά κεφαλήν, καθώς και το κόστος του καφέ σε κάθε πόλη. Έκαναν έρευνα χρησιμοποιώντας έναν δημοφιλή ιστότοπο ταξιδιωτικών κριτικών και υπολόγισαν τον αριθμό των καφετεριών ανά 100.000 κατοίκους, τον μέσο αριθμό ημερών ηλιοφάνειας και βροχής από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, και το κόστος ενός μόνο φλιτζανιού καφέ σύμφωνα με την έκθεση “Global Coffee Prices and Trends 2024” της Mandoe Media. Στη συνέχεια, κατέταξαν κάθε πόλη από το 1 έως το 20 με βάση τη συνολική μέση βαθμολογία τους σε αυτούς τους παράγοντες.

Μπορεί στην Ελλάδα η Λάρισα να θεωρείται πρωτεέυουσα του καφέ, όμως στην έρευνα η Αθήνα στέφθηκε η κορυφαία πόλη για να απολαύσετε τον καφέ σας, αφήνοντας πίσω την ιταλική πρωτεύουσα.

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε κατά μέσο όρο 1040 ώρες ήλιου από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και θα έχετε την επιλογή να επιλέξετε από τις άφθονες 404 καφετέριες

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Ρώμη, γνωστή για τον εξαιρετικό εσπρέσο της.

Αναλυτικά η κατάταξη

  1. Αθήνα, Ελλάδα
  2. Λισαβόνα, Πορτογαλία
  3. Ρώμη, Ιταλία
  4. Μαδρίτη, Ισπανία
  5. Λευκωσία, Κύπρος
  6. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
  7. Ανδόρα λα Βέγια, Ανδόρα
  8. Τίρανα, Αλβανία
  9. Μπρατισλάβα, Σλοβακία
  10. Μονακό
  11. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  12. Πράγα, Τσεχία
  13. Βουκουρέστι, Ρουμανία
  14. Βερολίνο, Γερμανία
  15. Ρέικιαβικ, Ισλανδία
  16. Βαρσοβία, Πολωνία
  17. Σόφια, Βουλγαρία
  18. Ελσίνκι, Φινλανδία
  19. Βιέννη, Αυστρία
  20. Κισινάου, Μολδαβία
  21. Στοκχόλμη, Σουηδία
  22. Βελιγράδι, Σερβία
  23. Ρίγα, Λετονία