Στην Αυστρία οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες της Ευρώπης

Στην Αυστρία οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες της Ευρώπης

Η νέα έρευνα της Eurostat αναλύει τον ευρωπαϊκό χάρτη ευτυχίας με την Αυστρία στην κορυφή και τη Γερμανία στις χαμηλότερες θέσεις
Έρευνα Eurostat στην Αυστρία οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι της Ευρώπης το 2023
Φωτογραφία από Daniel Plan @ https://unsplash.com/photos/group-of-people-walking-on-park-OE7jKpsk7uU

Νέα στοιχεία από τον στατιστικό φορέα της ΕΕ κατατάσσουν την Αυστρία ως την πιο ευτυχισμένη χώρα στο σύνολο των 27 κρατών-μελών.

Η Αυστρία πέτυχε συνολική βαθμολογία 7.9 στα 10 στην ετήσια έκδοση των «δεικτών ποιότητας ζωής» της Eurostat, βασισμένη σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε όλα τα κράτη-μέλη.

Πολωνία, Φινλανδία και Ρουμανία κατέλαβαν την κοινή δεύτερη θέση στα δεδομένα, με βαθμολογία 7.7 στα 10.

Δείκτης Ευτυχίας Ευρωπαϊκής Ένωσης 2022 Presentation

Στην άλλη άκρη, η Βουλγαρία είχε την χαμηλότερη βαθμολογία, ως η μόνη χώρα με λιγότερο από έξι (5.6) στον συνολικό δείκτη ικανοποίησης με 2η από το τέλος τη Γερμανία ενώ τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα για τη χώρα μας που βρίσκεται στην 3η θέση από το τέλος.

Τι κάνει πιο ευτυχισμένα τα κράτη;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αυστρία βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα κι αυτό δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη έκπληξη αφού η Αυστρία είναι μια αρκετά πλούσια χώρα.

Στη Ρουμανία και την Πολωνία, ωστόσο, δύο μάλλον πιο φτωχά κράτη, είναι ένα παράδειγμα του πως τα περισσότερα χρήματα δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με περισσότερη ευτυχία.

Αντίθετα, φαίνεται ότι παράγοντες όπως η ηλικία, το επίπεδο εκπαίδευσης, η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ενδεικτικοί της συνολικής ικανοποίησης σε αντίθεση με τον πλούτο

Επίσης τα στοιχεία έδειξαν πως παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι, τα άτομα ηλικίας 16 έως 29 ετών έδειξαν μεγαλύτερη ικανοποίηση σε σύγκριση με τα άτομα άνω των 65 ετών.