Έλληνες μαθητές από σχολείο του Νέου Ηρακλείου κερδίζουν την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό

Έλληνες μαθητές από σχολείο του Νέου Ηρακλείου κερδίζουν την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό

Ελληνικό σχολείο διακρίθηκε διεθνώς για τη δημιουργία έξυπνου μπαστουνιού καθοδήγησης, κερδίζοντας την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Made to Move Communities
1o likeio neou irakleiou

Μια ομάδα δεκαπέντε Ελλήνων μαθητών πέτυχε ένα σημαντικό κατόρθωμα, κερδίζοντας την πρώτη θέση στον ετήσιο μαθητικό διαγωνισμό Made to Move Communities.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νέου Ηρακλείου Αττικής ξεχώρισαν ανάμεσα σε περισσότερους από 240 μαθητές από 30 ομάδες, που προέρχονταν από 15 χώρες και περιοχές, συμμετέχοντας στο φετινό Made to Move Communities Challenge. Η συμμετοχή τους εστιάστηκε στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, παρουσιάζοντας μια εργασία που παρείχε βοήθεια σε άτομα με αναπηρίες.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν η «Επέκταση της πρόσβασης σε χώρους πρασίνου για την προώθηση της ευημερίας για όλους». Μέσα σε 8 εβδομάδες, οι μαθητές ανέλυσαν τρόπους για να βελτιώσουν την πρόσβαση σε χώρους πρασίνου για άτομα με αναπηρίες ή που διαμένουν σε περιοχές πόλεων που δεν έχουν υποδομές για αυτά τα άτομα. Οι ομάδες παρουσίασαν τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις τους (STEM based, Science, Technology, Engineering, Mechanics) σε μια ομάδα κριτών, η οποία επέλεξε τους νικητές και απένειμε χρηματικά βραβεία για την ενίσχυση του προγραμματισμού STEM και την ωφέλεια περισσότερων μαθητών.

Το βραβείο περιλαμβάνει χρηματικό ποσό 20.000 δολαρίων, που το σχολείο μπορεί να χρησιμοποιήσει για νέο εργαστηριακό εξοπλισμό

Οι ταλαντούχοι μαθητές, με τη βοήθεια δύο καθηγητών τους, δημιούργησαν ένα έξυπνο μπαστούνι καθοδήγησης που παρέχει αισθητηριακή πληροφόρηση σε άτομα με προβλήματα όρασης, βοηθώντας τους να περιηγηθούν σε χώρους πρασίνου. Για τη συλλογή των αναγκαίων πληροφοριών, η ομάδα συνεργάστηκε με την οργάνωση «Με Άλλα Μάτια», η οποία προωθεί τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη μεταξύ των εργαζομένων και των πελατών, καθώς και την ευαισθητοποίηση σε εθνικό επίπεδο.