Μικρό αρκουδάκι απεγκλωβίστηκε από ξενοδοχείο στην Καστοριά

Μικρό αρκουδάκι απεγκλωβίστηκε από ξενοδοχείο στην Καστοριά

Αρκουδάκι απεγκλωβίστηκε με επιτυχία από ξενοδοχείο στην Καστοριά με τη βοήθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ». Μάθετε λεπτομέρειες για την επιχείρηση
Αρκουδάκι

Το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου, ένα μωρό αρκουδάκι περίπου έξι μηνών απεγκλωβίστηκε από τον προαύλιο χώρο ενός ξενοδοχείου στην Καστοριά, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» και του τοπικού δασαρχείου.

Το αρκουδάκι χάθηκε και βρέθηκε εγκλωβισμένο στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου, με τους κατοίκους της περιοχής να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Λίγο νωρίτερα, περαστικοί είχαν δει το μικρό αρκουδάκι μαζί με τη μητέρα του στο δάσος. Οι αρμόδιοι φορείς έκριναν απαραίτητο να απελευθερώσουν το αρκουδάκι και να το οδηγήσουν πίσω στο βουνό, ώστε να βρεθεί ξανά με τη μητέρα του που βρισκόταν στην περιοχή.

Η οργάνωση «Καλλιστώ» υπενθυμίζει ότι αυτή την εποχή, οι μητέρες αρκούδες με τα μικρά τους είναι πιθανό να πλησιάζουν περιοχές με ανθρώπινη δραστηριότητα, καθώς αναζητούν τροφή σε οπωροφόρα δέντρα.

«Οι μητέρες αρκούδες είναι εξαιρετικά προστατευτικές με τα μικρά τους. Αν συναντήσουμε ένα μικρό αρκουδάκι μόνο του, δεν το πλησιάζουμε, γιατί η μητέρα του μπορεί να είναι κοντά και να νιώσει απειλή. Είναι σημαντικό να παραμένουμε ψύχραιμοι και να μην προκαλούμε την αρκούδα. Απομακρυνόμαστε ήρεμα, δίνοντας της χώρο να συνεχίσει τη διαδρομή της. Δεν πετάμε κλαδιά, πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς αυτό θα θεωρηθεί απειλή. Αν εντοπίσουμε αρκούδα κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ειδοποιούμε το δασαρχείο και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Καλλιστώ».