Τι είναι το εστραγκόν (tarragon);

Τι είναι το εστραγκόν (tarragon);

Το εστραγκόν είναι ένα αρωματικό βότανο που θυμίζει γλυκόριζα, είναι βασικό συστατικό της γαλλικής κουζίνας και είναι ιδανικό για πουλερικά και ψάρι
Εστραγκόν

Το εστραγκόν (tarragon), είναι ένα αρωματικό βότανο με μοναδική, λεπτή γλυκόπικρη γεύση και έντονο άρωμα που θυμίζει γλυκόριζα ή γλυκάνισο. Είναι δημοφιλές στη γαλλική κουζίνα και ιδανικό για συνταγές με κοτόπουλο ενώ είναι ο καλύτερος φίλος του ψαριού. Επίσης, συνδυάζεται εξαιρετικά με λαχανικά.

Περιέχει αρκετές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, βιταμίνες Β και βιταμίνη Α, καθώς και μέταλλα που είναι σημαντικά για το σώμα, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το κάλιο ενώ έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, το εστραγκόν βοηθά στην πέψη και μπορεί να βελτιώσει την όρεξη.

dried tarragon

Φυσικά όπως όλα τα βότανα προτιμάται στη φρέσκια μορφή του όμως είναι από τα λίγα βότανα το οποίο ακόμα και στην αποξηραμένη του μορφή κρατάει σχεδόν όλα του τα αρώματα. Καλλιεργείται σε κήπους και μπαλκόνια, ενώ θα το βρείτε διαθέσιμο, σε φρέσκια ή αποξηραμένη μορφή, στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με βότανα.