Λαχανόκηπος στην Πετρούπολη τροφοδοτεί οικογένειες και εκπαιδεύει μαθητές

Λαχανόκηπος στην Πετρούπολη τροφοδοτεί οικογένειες και εκπαιδεύει μαθητές

Στην Πετρούπολη, 40 οικογένειες τρέφονται από τον λαχανόκηπο, ενώ μαθητές μαθαίνουν για την αειφορία
Λαχανόκηπος Πετρούπολη

Περίπου 40 οικογένειες βρίσκουν τροφή στον βιολογικό λαχανόκηπο του δήμου Πετρούπολης, ενώ μαθητές αποκτούν γνώσεις για τη διατροφική τους αξία. Η πρωτοβουλία αυτή, υποστηριζόμενη από την «Οργάνωση Γη», το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την Περιφέρεια Αττικής, στοχεύει στην προαγωγή ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής και την κοινωνική ενίσχυση μέσω του Κοινωνικού Βιολογικού Λαχανόκηπου Πετρούπολης.

Η συνεργασία μετέτρεψε έναν εγκαταλελειμμένο δημόσιο χώρο σε παραγωγικό κήπο, προσφέροντας εκπαίδευση, υγιεινή διατροφή και δημιουργική έκφραση στην κοινότητα ενώ ο λαχανόκηπος ενισχύει και τη σύνδεση με τη φύση.

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, 40 οικογένειες έχουν συγκροτήσει μία κοινότητα που μαθαίνει και παράγει, προσφέροντας στις τοπικές κοινωνικές δομές και παρέχοντας παιδεία για τη σωστή διατροφή και την αειφορία σε σχολεία. Ταυτόχρονα, προσφέρονται εργαστήρια για την ανάπτυξη πράσινων δεξιοτήτων.

Το μοντέλο αυτό μπορεί να αναπαραχθεί σε άλλους δήμους, αποτελώντας μια θετική πράσινη πρωτοβουλία για τις ελληνικές πόλεις.