Φωτογραφίζοντας το Λονδίνο μέσα από τα μάτια των αστέγων

Φωτογραφίζοντας το Λονδίνο μέσα από τα μάτια των αστέγων

Δείτε τον κόσμο των αστέγων μέσα από τις φωτογραφίες τους, σε μια πρωτότυπη φωτογραφική πρόκληση στο Λονδίνο
Photo by Hugh Gary/MyLondon Photography Contest
Photo by Hugh Gary/MyLondon Photography Contest

Το 2015 στο Λονδίνο ένας καλλιτέχνης αποφάσισε να δώσει σε 105 άστεγους φωτογραφικές μηχανές και να τραβήξουν ότι φωτογραφίες θέλουν. Μοναδική οδηγία, να απαθανατίσουν φωτογραφίες που αντιπροσώπευαν τους ίδιους. Ο καλλιτέχνης ήθελε να δημιουργήσει μία έκθεση με έργα ανθρώπων που έχουν μια εντελώς διαφορετική οπτική της κοινωνίας.

Οι φωτογραφίες συμμετείχαν σε έναν ετήσιο διαγωνισμό που διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική οργάνωση Cafe Art του Λονδίνου, η οποία δίνει την ευκαιρία σε άστεγους καλλιτέχνες να εκθέσουν τα έργα τους σε διάφορα σημεία της πόλης και, για κάποιους από τους φωτογράφους που συμμετέχουν στην ετήσια πρόκληση, σε ένα εκτυπωμένο ημερολόγιο.

“Κάποιοι είχαν προηγούμενη εμπειρία, ενώ άλλοι δεν είχαν πιάσει ποτέ κάμερα στα χέρια τους

Το πρόγραμμα, περιελάμβανε εκπαίδευση από επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων νικητών του διαγωνισμού από προηγούμενα έτη. Ο στόχος της πρόκλησης είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση προκειμένου να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, να αναζητήσουν στέγη, να επανασυνδεθούν με τους κοινωνικούς τους κύκλους ή ακόμη και να ενεργοποιήσουν δεξιότητες που είχαν παραμεληθεί.

Μπορείτε να δείτε μερικές από τις πιο ωραίες φωτογραφίες παρακάτω