Νέος κύκλος προγραμμάτων εκπαίδευσης για γυναίκες πρόσφυγες από Τράπεζα Πειραιώς και ΟΗΕ

Νέος κύκλος προγραμμάτων εκπαίδευσης για γυναίκες πρόσφυγες από Τράπεζα Πειραιώς και ΟΗΕ

Με στόχο την ενδυνάμωση και την ένταξη γυναικών προσφύγων, ξεκινά ένας νέος κύκλος επαγγελματικής κατάρτισης, συνεργασίας Τράπεζας Πειραιώς και ΟΗΕ
refugee women

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων μέσω της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες. Αυτή η πρωτοβουλία, που άρχισε το 2023, επιδιώκει στην ενίσχυση των γυναικών προσφύγων αλλά και αυτών που αιτήθηκαν άσυλο μέσω της ανάπτυξης δεξιοτήτων και της παροχής επαγγελματικής κατάρτισης.

Προώθηση της Οικονομικής Ανεξαρτησίας και Εντάξης

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL της Τράπεζας Πειραιώς, που αποσκοπεί στην προαγωγή της ισότητας, της οικονομικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής ένταξης των γυναικών πρόσφυγων. Μέσω δύο κύκλων επαγγελματικής κατάρτισης, οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις, βελτιώνοντας τις εργασιακές τους προοπτικές.

Η αποτελεσματικότητα του προγράμματος αποδείχθηκε με την ολοκλήρωση του τελευταίου κύκλου το 2023, όπου το 43% των συμμετεχόντων εξασφάλισε εργασία. Τα σχόλια των αποφοίτων, όπως της Nuha A. από την Ερυθραία και της C.M. από τη Ζάμπια, επιβεβαιώνουν τη σημασία της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Καθώς η Ακαδημία συνεχίζει τη δράση της και το 2024, ο στόχος είναι να συνεχιστεί η υποστήριξη των γυναικών προσφύγων προς την κατεύθυνση της οικονομικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής ένταξης, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση για την προαγωγή της ισότητας και της αλληλεγγύης.