Η 79χρονη Luisa Yu ταξίδεψε και στις 197 χώρες του ΟΗΕ

Η 79χρονη Luisa Yu ταξίδεψε και στις 197 χώρες του ΟΗΕ

Η Λουίζα Γιου, στα 79 της, έχει ταξιδέψει σε 193 χώρες, ζώντας αξέχαστες εμπειρίες από τη Σομαλία έως το Ντουμπάι. Η αγάπη της για τις περιπέτειες και η αποφασιστικότητά της την έκαναν να επιτύχει το όνειρό της να γνωρίσει τον κόσμο
luisa yu

Η Luisa Yu είναι 79 ετών και έχει κάνει πολλά περιπετειώδη πράγματα στη ζωή της, όπως άλμα από αεροπλάνο στο Ντουμπάι, αναρρίχηση σε γκρεμούς στην Αγκόλα και θέαση των αστεριών στην κορυφή ενός ηφαιστείου στο Βανουάτου.

Ξεκίνησε με 300 δολάρια.

Η Yu γεννήθηκε στις Φιλιππίνες το 1945 και μετακόμισε στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών όταν ήταν 23 ετών. Αφού τελείωσε το σχολείο, η Yu βρήκε δουλειά ως ιατρική τεχνικός και άρχισε να ταξιδεύει στις ΗΠΑ και κάπως έτσι επισκέφθηκε 45 πολιτείες σε τρία χρόνια.

Η Yu είπε ότι όταν ήρθε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, ταξίδεψε ως backpacker με μόνο 300 δολάρια στην τσέπη της.

Δεν μπορούσα να πληρώσω για ξενοδοχεία, οπότε έπαιρνα το λεωφορείο τη νύχτα για να κοιμηθώ. Το πρωί πήγαινα σε ένα διαφορετικό μέρος, έπλενα το πρόσωπό μου και άρχιζα να εξερευνώ

Στη δεκαετία του 1970, η Yu άρχισε να ονειρεύεται να πάει σε άλλες χώρες. Πήρε μια νέα δουλειά στο νοσοκομείο και άρχισε να εργάζεται με μερική απασχόληση ως ταξιδιωτικός πράκτορας για να εξοικονομεί χρήματα για τα ταξίδια της. Με τον καιρό, συνειδητοποίησε ότι δεν είχε αρκετό χρόνο διακοπών για να ταξιδέψει όσο ua ήθελε.

Μια επιπλέον δυσκολία που βίωνε είναι οτι ήταν ανύπαντρη μητέρα και έπρεπε να φροντίζει την κόρη της αλλά και φυσικά να συνεχίσει να εργάζεται. Η Yu ένιωθε κουρασμένη μετά από πολλές ώρες εργασίας στο νοσοκομείο και χωρίς να βγάζει πολλά χρήματα ως ταξιδιωτικός πράκτορας στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ξεκίνησε μια ταξιδιωτική εταιρεία.

Αλλά όταν ξέσπασε ο πόλεμος στο Ιρακ το 1990, η επιχείρηση της Yu άρχιζε και δεν τα πήγαινε καλά και έτσι αναγκάστηκε να την πουλήσει, κάτι που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ήταν το πεπρωμένο της. Η Yu πούλησε το πρακτορείο της και επένδυσε τα χρήματα που έβγαλε σε διάφορα ακίνητα στο Μαϊάμι και αυτό σχετικά γρήγορα απέδωσε καρπούς.

Τα τελευταία χρόνια, η Yu ταξίδεψε σε μακρινά μέρη. Έμεινε με τη φυλή Mundari στο Νότιο Σουδάν και κάθισε στις λευκές αμμουδιές του Κιριμπάτι στον Νότιο Ειρηνικό.

Τον Νοέμβριο τελικά, η Yu επισκέφτηκε τη Σερβία για να ολοκληρώσει την πενταετή αποστολή της να επισκεφθεί κάθε χώρα μέλος του ΟΗΕ. Κάτι το οποίο δεν ήταν εύκολο και έπρεπε να κάνει δύο ή τρεις δουλειές για να πληρώνει τα ταξίδια της. Ήταν δύσκολο και απαιτούσε πολλή δουλειά καθώς έπρεπε να ισορροπήσει την επαγγελματική της καριέρα στον τομέα της υγείας.