2ο Συνέδριο Ασθενών για τον Καρκίνο του Μαστού στην Ελλάδα

2ο Συνέδριο Ασθενών για τον Καρκίνο του Μαστού στην Ελλάδα

Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» οργανώνει το 2ο Συνέδριο Ασθενών για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με την ασθένεια
almazois

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του δεύτερου Ετήσιου Συνεδρίου Ασθενών με θέμα «Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα». Το εν λόγω συνέδριο, προγραμματίστηκε για τις 8 και 9 Μαρτίου 2024 στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, παρέχοντας επίσης τη δυνατότητα απευθείας μετάδοσης από τη σελίδα του συλλόγου στο Facebook και YouTube.

Η κυρία Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πραγματοποιήση την κεντρική ομιλία με θέμα το «Ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης κατά του καρκίνου» την πρώτη ημέρα του συνεδρίου.

Κεντρικά Θέματα και Στόχοι

Το συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη των πιο πρόσφατων εξελίξεων σε θέματα διαχείρισης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα, με έμφαση την προσέγγιση από την πλευρά των ασθενών. Θα εξεταστούν τα δεδομένα που έχουν προκύψει από το 1ο συνέδριο, η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, τα δικαιώματα και οι παροχές για τους ασθενείς, η κληρονομικότητα και οι γυναίκες υψηλού κινδύνου και διάφορα άλλα θέματα.

Σε ποιούς απευθύνεται

Το συνέδριο θα αποτελέσει μια πολύτιμη πηγή πληροφόρησης και υποστήριξης για γυναίκες που έχουν προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού, φροντιστές ασθενών, επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται στην ογκολογική φροντίδα, καθώς και επιστημονικούς και πολιτικούς φορείς σχετικούς με την έρευνα, την πολιτική υγείας και την υποστήριξη στον καρκίνο του μαστού.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου, όπου ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν λεπτομέρειες για την εγγραφή και την παρακολούθηση είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά. Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο από κοντά μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας εδώ.

Το 2ο Συνέδριο Ασθενών για τον καρκίνο του μαστού είναι ένα συνέδριο που αφορά όλες τις γυναίκες. Στόχος μας να αναδειχθούν οι επιπτώσεις της νόσου σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, να παρέχουμε έγκυρη ενημέρωση, να υπάρξει γόνιμος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να γίνουν προτάσεις για τη βελτίωση της φροντίδας και της ποιότητας ζωής των γυναικών με καρκίνο μαστού και, κυρίως, να μεταφέρουμε το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού είναι θέμα δημόσιας υγείας και χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με συνέπεια, ολιστικά και οργανωμένα
– Παρασκευή Μιχαλοπούλου – Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού