Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου αποτίει φόρο τιμής στον George Michael

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου αποτίει φόρο τιμής στον George Michael

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου τιμά τον Βρετανό καλλιτέχνη και κόβει συλλεκτικό νόμισμα
george michael coin

Χτενισμένο μαλλί, δερμάτινο μπουφάν, σταυρός σκουλαρίκι του και το σήμα κατατεθέν του, τα γυαλιά ηλίου aviator. Έτσι θυμούνται οι θαυμαστές του George Michael τον, σπουδαίο τραγουδιστή – και η εικόνα του έχει πλέον απαθανατιστεί ακριβώς έτσι σε ένα νέο συλλεκτικό νόμισμα που εξέδωσε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του ιδρύματος χρειάστηκε να περιμένουν ώρες για να ψωνίσουν τα, περιορισμένης έκδοσης νομίσματα, τα οποία άρχισαν να πωλούνται το πρωί της Δευτέρας.

Ο σχεδιασμός του νομίσματος αποτίει φόρο τιμής στο δεύτερο σόλο hit single του George Michael, “Faith”. Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, το νομισματοκοπείο, το οποίο είναι ο επίσημος παραγωγός των νομισμάτων της Βρετανίας, δήλωσε ότι το νόμισμα George Michael είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά Music Legends.

Παρόμοιες εκδόσεις έχουν τιμήσει τους συναδέλφους τους Βρετανούς αστέρες της μουσικής Ντέιβιντ Μπάουι, Έλτον Τζον και Queen.
george michael coin 1

Το κέρμα σχεδιάστηκε από την Ιταλίδα καλλιτέχνη και γλύπτρια Σάντρα Ντεϊάνα. Κατάφερε να χωρέσει σε ένα νόμισμα όλα τα χαρακτηριστικά του ίδιου και της καριέρας τους. Η φιγούρα του με το χαρακτηριστικό γυαλί, το σκουλαρίκι και το μαλλί, και στο βάθος εμφανίζεται στα τάστα της κιθάρας το ρεφραίν του “Faith”.

Το κέρμα διατίθεται σε διάφορα φινιρίσματα και βάρη και η τιμή του κυμαίνεται από 15,50 έως 2.770 λίρες Αγγλίας.