Προπαραγγελίες ρεκόρ για το φουτουριστικό ιπτάμενο όχημα της Alef που υποστηρίζεται από τη SpaceX

Προπαραγγελίες ρεκόρ για το φουτουριστικό ιπτάμενο όχημα της Alef που υποστηρίζεται από τη SpaceX

Η Alef Aeronautics σπάει τα ρεκόρ με 2.850 προπαραγγελίες για το πρότυπο ιπτάμενο αυτοκίνητο eVTOL, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην οδήγηση όπως τους γνωρίζουμε μέχρι τώρα
flying car

Η Alef Aeronautics, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ιπτάμενων οχημάτων και έχει την υποστήριξη της SpaceX, έχει καταφέρει να προσελκύσει αρκετό ενδιαφέρον για το πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα eVTOL που αναπτύσσει, με τις προπαραγγελίες να ξεπερνούν τις 2.850. Με έδρα το Σαν Ματέο της Καλιφόρνια, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να κάνουν προπαραγγελία του Μοντέλου Α μέσω διαδικτύου, με μία μικρή προκαταβολή, ενώ δίνεται η επιλογή ακύρωσης της παραγγελίας σε περίπτωση αλλαγής γνώμης.

Ο τελικός στόχος της Alef είναι να διαθέσει το Μοντέλο Α στην αγορά με κόστος 300.000 δολάρια, ενώ παράλληλα εξελίσσει ήδη ένα πιο προσιτό ηλεκτρικό σεντάν τεσσάρων ατόμων, το Model Z, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το 2035 με τιμή 35.000 δολάρια. Η εταιρεία αντιμετωπίζει την πρόκληση του υψηλού κόστους λόγω της φάσης στην οποία βρίσκεται ως startup, ωστόσο, δείχνει αισιόδοξη για τη μελλοντική μείωση των τιμών καθώς θα αυξάνεται η παραγωγή σε όγκο.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Alef, που παρουσιάστηκε στην έκθεση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, ίσως είναι η αρχή μίας νέας πιο φουτουριστικής πραγματικότητας και να φαντάζει ως μία επαναστατική λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κυκλοφορίας, προσφέροντας τη δυνατότητα κίνησης τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα. Με δύο λειτουργικά πρωτότυπα ήδη κατασκευασμένα, η εταιρεία επιδιώκει να προσφέρει ένα όχημα με αυτονομία 200 μιλίων και την ίδια εμβέλεια πτήσης, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία ηλεκτρικής πρόωσης και μπαταρίες LiPo.

Η προσαρμογή των κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη του στόχου να καταστεί το ιπτάμενο αυτοκίνητο εμπορικά διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2025 αν και κάτι τέτοιο φαντάζει ιδιαίτερα αδύνατο και σενάριο επιστημονικής φαντασίας προς το παρόν.