Athens Jazz Festival 2024: Γιορτή της jazz στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Athens Jazz Festival 2024: Γιορτή της jazz στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

9 ημέρες μοναδικής μουσικής γιορτής με τοπικά και διεθνή τζαζ σχήματα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
athens jazz festival 2024

Το Athens Jazz Festival επανέρχεται για την 23η συνεχή χρονιά, ανακοινώνοντας ένα πρόγραμμα που υπόσχεται να ενθουσιάσει το κοινό, από τις 26 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Φέτος, η διοργάνωση παρουσιάζει ένα εκρηκτικό opening show με τους Meute και ένα εντυπωσιακό closing show από τους BadBadNotGood, κάνοντας το φεστιβάλ μεγαλύτερο και πιο δυναμικό από ποτέ.

Η τοπική τζαζ σκηνή τιμάται ιδιαίτερα, με μία ημέρα αφιερωμένη αποκλειστικά σε Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Τη Δευτέρα 27 Μαΐου, τα σχήματα Andreas Polyzogopoulos Trio, MΟb Trio, και το δίδυμο Γιαν Βαν & Φώτης Σιώτας, θα κυριαρχήσουν στη σκηνή, παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα της επιλογής τους μέσω open-call από την καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ.

Ανάμεσα στους επιλεγμένους, το Andreas Polyzogopoulos Trio διακρίνεται για τις μοναδικές τζαζ συνθέσεις του, προσφέροντας ένα βαθιά πνευματικό μουσικό ταξίδι. Το MOb Trio, από την άλλη, εντυπωσιάζει με τη δυναμική του παρουσία και τον εξερευνητικό του ήχο που συνδυάζει jazz με electronic και post-punk στοιχεία. Τέλος, οι Γιαν Βαν & Φώτης Σιώτας προσεγγίζουν την τζαζ με μια μοναδική μίξη ελληνικής μουσικής παράδοσης, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο ηχητικό χώρο.

Η καλλιτεχνική επιτροπή, αποτελούμενη από κορυφαία ονόματα του μουσικού κόσμου, επέλεξε αυτούς τους καλλιτέχνες ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές, επιβραβεύοντας το ταλέντο τους και την ικανότητά τους να εντυπωσιάσουν το κοινό. Αυτή η επιλογή υπόσχεται να προσφέρει στους φίλους της τζαζ μια αξέχαστη εμπειρία, καθιστώντας το Athens Jazz 2024 ένα από τα πιο προσβάσιμα και αναμενόμενα μουσικά γεγονότα της χρονιάς.

Προπώληση εισιτηρίων

Meute – 26 Μαΐου 2024

Badbadnotgood – 3 Ιουνίου 2024