Το Τορίνο απαγορεύει το κάπνισμα σε απόσταση 5 μέτρων από άλλους

Το Τορίνο απαγορεύει το κάπνισμα σε απόσταση 5 μέτρων από άλλους

Η πόλη του Τορίνου ανακοινώνει αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος σε απόσταση κάτω των πέντε μέτρων από άλλα άτομα, με στόχο τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και της καθαριότητας.
torino no smoking

Στο Τορίνο της Ιταλίας, ετοιμάζεται να εφαρμοστεί μια αυστηρή πολιτική κατά του καπνίσματος, προβλέποντας την απαγόρευσή του σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους σε περίπτωση που ο καπνιστής βρίσκεται λιγότερο από πέντε μέτρα μακριά από άλλα άτομα. Αυτό το μέτρο, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε λίγες εβδομάδες, έρχεται σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η δημόσια υγεία και να μειωθούν οι ρυπάνσεις από αποτσίγαρα, κάνοντας ένα βήμα προς καθαρότερα πάρκα, δρόμους και πλατείες.

Στο ίδιο πνεύμα, η πόλη ακολουθεί τα βήματα άλλων ιταλικών και ευρωπαϊκών πόλεων, όπως Μιλάνο και Μόντενα, που έχουν ήδη εφαρμόσει παρόμοιες απαγορεύσεις. Με την νέα νομοθεσία, αναμένεται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Τορίνου να απολαμβάνουν ένα πιο καθαρό και υγιέστερο περιβάλλον, αποφεύγοντας την έκθεση στον ενοχλητικό καπνό τσιγάρου.

το μέτρο αυτό υπηρετεί ως ένδειξη σεβασμού προς τους μη καπνιστές και είναι μια έκφραση καλής συμπεριφοράς, συμβάλλοντας στη μείωση των ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα

Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης που ήδη εκτυλίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με πόλεις σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν, όπως το Παρίσι και η Νέα Υόρκη, να εφαρμόζουν αυστηρότερους κανόνες για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, προάγοντας ένα πιο υγιές και καθαρό περιβάλλον.