Διερχόμενοι οδηγοί έσωσαν οδηγό που είχε εγκλωβιστεί σε φλεγόμενο όχημα

Διερχόμενοι οδηγοί έσωσαν οδηγό που είχε εγκλωβιστεί σε φλεγόμενο όχημα

Μια ηρωική διάσωση στη Μινεσότα καθώς διερχόμενοι οδηγοί σώζουν έναν άνδρα από ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο στο Σεντ Πολ, περιγράφοντας λεπτομερώς τον αγώνα τους ενάντια στις φλόγες
minnesota save

Την προηγούμενη Πέμπτη 18 Απριλίου, μια ομάδα ιδιαίτερα θαρραλέων οδηγών που έτυχε να περνάνε από το σημείο, έσωσε έναν οδηγό του οποίου το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και έπιασε φωτιά αφού προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού στην εθνική οδό στο Σεντ Πολ της Μινεσότα. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 6:30 μ.μ. κοντά στη λεωφόρο Snelling Avenue, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του Honda SUV του. Το όχημα τυλίχτηκε γρήγορα στις φλόγες, εγκλωβίζοντας τον οδηγό στο εσωτερικό του.

Ο Kadir Tolla, μάρτυρας που κατευθυνόταν σε μια συνάντηση, παρατήρησε τα φλεγόμενα συντρίμμια και έσπευσε να βοηθήσει. “Ήταν ξύπνιος και παρακαλούσε για βοήθεια“, λέει ο Tolla, περιγράφοντας την έντονη ζέστη που αντιμετώπισαν στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν τον οδηγό. Οι πόρτες του οχήματος είχαν σφηνώσει σε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Οι προσπάθειες να σπάσουν το παράθυρο με ένα κομμάτι πλαστικό που βρέθηκε στο δρόμο ήταν αρχικά ανεπιτυχείς. Ωστόσο, η άφιξη ενός εργάτη της εθνικής οδού που κατάφερε να σπάσει το παράθυρο, επιτρέποντας σε όλους να τραβήξουν τον οδηγό σε ασφαλές σημείο.

Αναλογιζόμενος τη διάσωση, ο Tolla εξέφρασε πόσο βαθιά τον επηρέασε το γεγονός, τονίζοντας το τυχαίο τέτοιων περιστατικών και την εξάρτηση από τον αλτρουισμό και την ανιδιοτελή βοήθεια των αγνώστων. Ευτυχώς, ο οδηγός μεταφέρθηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο και τελικά δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.