Βράβευση εκπαιδευτικών που βοήθησαν μαθητές τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που βοήθησαν μαθητές τους

Εκδήλωση βράβευσης για εκπαιδευτικούς που έλαβαν γενναίες πρωτοβουλίες για να σώσουν τη ζωή μαθητών τους. Διαβάστε περισσότερα για τους ήρωες της εκπαίδευσης
vravevsi daskalon

Τρεις εκπαιδευτικοί τιμήθηκαν για τις τους πράξεις, από το Υπουργείο Παιδείας σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου 2024. Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναγνώρισε τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών στην ασφάλεια και την προστασία των μαθητών, επισημαίνοντας το αξιοθαύμαστο ήθος και την αφοσίωσή τους.

Γεώργιος Παπαδαντωνάκης

Ο διευθυντής του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, Γεώργιος Παπαδαντωνάκης, πρωταγωνίστησε σε ένα περιστατικό όπου προστάτευσε έναν μαθητή από επίθεση εξωσχολικού στο προαύλιο, ρισκάροντας τη δική του ζωή. Κυνήγησε τον δράστη και τελικά δέχτηκε και ο ίδιος μία μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα. Αν και τον αποκαλούν ήρωα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι έκανε απλώς το καθήκον του.

Αντωνία Βαγενά

Στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, η κυρία Αντωνία Βαγενά, επίσης ανέλαβε δράση όταν ένας μαθητής της πνίγηκε κατά τη διάρκεια του γεύματος. Εφαρμόζοντας την τεχνική Χάιμλιχ με επιτυχία κατάφερε και του απόφραξε τον λαιμό και ελευθερώθηκε τελικά η αναπνοή του.

Έρρικος Τρουμούλης

Στο 3ο Γυμνάσιο Κω, ο μουσικός αναπληρωτής δάσκαλος Έρρικος Τρουμούλης που είναι και εθελοντής διασώστης, έσωσε τη ζωή μίας μαθήτριας χρησιμοποιώντας τον απινιδωτή του σχολείου και εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ την επανέφερε μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα σχολεία της Κω, έχουν έναν απινιδωτή χάρη σε ιδιωτική δωρεά.

Οι πράξεις αυτών των εκπαιδευτικών δεν ενισχύουν μόνο την ασφάλεια στα σχολεία, αλλά εμπνέουν και την κοινότητα με τη γενναιοδωρία και την ανιδιοτελή τους συμπεριφορά, κάνοντας την εκπαίδευση όχι μόνο ένα μέσο μάθησης αλλά και ένα παράδειγμα για τη ζωή.