Μερακλής γνώστης του κρασιού τερμάτισε Μαραθώνιο πίνοντας κρασί σε κάθε μίλι

Μερακλής γνώστης του κρασιού τερμάτισε Μαραθώνιο πίνοντας κρασί σε κάθε μίλι

Ανακαλύψτε πώς ο Tom Gilbey μετέτρεψε τον Μαραθώνιο του Λονδίνου σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας κρασιού, συγκεντρώνοντας 14.000 λίρες για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ δοκίμαζε κρασιά σε κάθε μίλι που συμπλήρωνε
marathonios krasi

Το να τρέχεις έναν Μαραθώνιο είναι σίγουρα ένα μεγάλο κατόρθωμα. Οι περισσότεροι δρομείς ακολουθούν αυστηρά προγράμματα προπόνησης με έμφαση στην αντοχή, τη διατροφή και την ενυδάτωση για να προετοιμαστούν για τον απαιτητικό αγώνα των 42,2 χιλιομέτρων. Ωστόσο, ο Tom Gilbey, ένας 52χρονος γνώστης του κρασιού από το Λονδίνο, ανέτρεψε το σενάριο, συνδυάζοντας το πάθος του για το κρασί και τον Μαραθώνιο του Λονδίνου. Μία προσπάθεια που όχι μόνο δοκίμασε το σωματικό και πνευματικό του σθένος αλλά παράλληλα συγκέντρωσε 14.000 λίρες, από δωρεές, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Μια πρόποση για κάθε μίλι

Αντί για το συνηθισμένο δείπνο ζυμαρικών πριν από τον αγώνα και τα μπουκάλια με νερό που καταναλώνουν συνήθως οι μαραθωνοδρόμοι, ο Gilbey δεσμεύτηκε να δοκιμάζει με κλειστά μάτια και ένα διαφορετικό κρασί για κάθε μίλι που συμπληρώνει και να προσπαθήσει να το αναγνωρίσει (η συνολική διαδρομή του Μαραθωνίου είναι 26,2 μίλια). Το εντυπωσιακό είναι, ότι ο Gilbey κατάφερε να αναγνωρίσει με ακρίβεια 21 από τα 25 κρασιά.

Η στρατηγική του Gilbey για τον Μαραθώνιο ήταν απλή: γουλιά και, αν χρειαστεί, φτύσιμο. Αυτή η τεχνική του επέτρεπε να απολαμβάνει το κρασί χωρίς να υποκύπτει στη μεθυστική του δράση.

Αν ήταν καλό, μπορεί να το κατάπινα- αν ήταν κακό, πήγαινε στο δρόμο
– Tom Gilbey

Αυτή η μέθοδος εξασφάλισε ότι παρέμεινε σε εγρήγορση και σχετικά νηφάλιος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν και με χιούμορ διηγήθηκε ότι τον προσπέρασε ένας δρομέας ντυμένος ψυγείο – μια στιγμή που προσέδωσε μια πιο ανάλαφρη νότα στη δύσκολη προσπάθειά του.

Ο Μαραθώνιος με το κρασί δεν ήταν απλώς μια προσωπική πρόκληση, αλλά και μία ειλικρινής προσπάθεια για τη συγκέντρωση χρημάτων για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Sobell House Hospice στην Οξφόρδη, το οποίο παρείχε φροντίδα στη μητέρα του Gilbey τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της. Το γεγονός τράβηξε την προσοχή, έγινε viral στο TikTok και καθήλωσε ένα ευρύ κοινό με το μοναδικό μείγμα αντοχής και κρασιού και χιούμορ.

@tomgilbeywine

AND WE’VE ONLY DONE A VIDEO … 26.2 miles 25 wines tasted blind 7 fully correct, 4 wrong & 14 mostly right Over £10k raised for @sobell.house Donation link still open in Bio …. BIG FAT THANK YOU ❤️ #londonmarathon #marathon #blindtasting #tomgilbey

♬ original sound – Tom Gilbey

Παρά τους προφανείς κινδύνους και τις επικρίσεις από έμπειρους αθλητές, όπως ο υπερμαραθωνοδρόμος James Ellis, ο οποίος τόνισε τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ στην αθλητική απόδοση, η προσπάθεια της Gilbey αποτέλεσε απόδειξη της δημιουργικότητας και της προσήλωσης σε έναν σκοπό. Παρόλο που δεν έχει σχέδια για μελλοντικούς Μαραθώνιους, ο αξέχαστος αγώνας του παραμένει μια κορυφαία στιγμή στον κόσμο των ιδιόρρυθμων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.