Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών: Κορυφαίο στην Ευρώπη για το 2024 στα βραβεία Routes Europe

Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών: Κορυφαίο στην Ευρώπη για το 2024 στα βραβεία Routes Europe

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών κατακτά την κορυφή στα Routes Europe 2024, ενισχύοντας τη θέση του ως κορυφαίος αερολιμένας στην Ευρώπη
venizelos vraveio

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών επανήλθε στην κορυφή της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας την προτίμηση των αεροπορικών εταιρειών στο «Routes Europe 2024». Η σημαντική αυτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 24 Απριλίου στο Άαρχους της Δανίας, επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του αεροδρομίου στην κατηγορία των αεροδρομίων με πάνω από 20 εκατομμύρια επιβάτες.

Η διάκριση αυτή καταδεικνύει την ξεχωριστή θέση του Αεροδρομίου Αθηνών σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, με αντιπάλους όπως τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, Ρώμης, Βρυξελλών και Βιέννης. Τα βραβεία Routes, που απονέμονται αποκλειστικά από τις αεροπορικές εταιρείες, αναγνωρίζουν την αριστεία στην ανάπτυξη των αερομεταφορών παγκοσμίως, αναδεικνύοντας την πρωτοπορία και την καινοτομία του αεροδρομίου.

Το 2023, το αεροδρόμιο διακίνησε 28,17 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σύγκριση με το 2022 και 10,2% σε σύγκριση με το 2019, ενώ και το πρώτο τρίμηνο του 2024 καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση κίνησης κατά 16,5% σε σύγκριση με πέρυσι. Επιπρόσθετα, για το καλοκαίρι του 2024, το δίκτυο του αεροδρομίου έχει ενισχυθεί με πέντε νέους προορισμούς, οκτώ αεροπορικές εταιρείες και δεκαεννέα νέα δρομολόγια.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του αεροδρομίου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρώτη θέση στα βραβεία, τονίζοντας την αξία της αναγνώρισης από τις αεροπορικές εταιρείες και τη σημασία της συνεργασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής αγοράς.