Ένας 14χρονος σώζει τους συμμαθητές του όταν η οδηγός λιποθυμάει στο τιμόνι

Ένας 14χρονος σώζει τους συμμαθητές του όταν η οδηγός λιποθυμάει στο τιμόνι

Ο μαθητής της όγδοης τάξης Acie Holland σταματά ηρωικά ένα σχολικό λεωφορείο αφού η οδηγός χάνει τις αισθήσεις του, αποτρέποντας μια πιθανή καταστροφή στο Wisconsin
acie
acie vertical

Μια τυπική ημέρα στο σχολείο στο τέλος του Απρίλη, ο μαθητής της όγδοης τάξης Acie Holland III επέστρεφε στο σπίτι του από σχολείο με το λεωφορείο. Αφού επιβιβάστηκε στο σχολικό λεωφορείο, παρατήρησε ότι η οδηγός του λεωφορείου φαινόταν να μην είναι καλά, καθώς φαινόταν κουρασμένη όταν παρατήρησε οτι το κεφάλι της έπεσε ξαφνικά σα να έχασε τις αισθήσεις της. Αμέσως αντιλήφθηκε οτι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς εκείνη την ώρα σε μία στροφή αντί να φρενάρει, η οδηγός συνέχισε να έχει πατημένο το γκάζι.

Άμεσα πλησίασε την οδηγό, η οποία όντως είχε χάσει τις αισθήσεις της, και κατάφερε να σταματήσει το λεωφορείο καθώς αυτό άρχισε να μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Η γρήγορη σκέψη του Holland τον οδήγησε στο να απομακρύνει το πόδι της οδηγού από το γκάζι και να πατήσει τα φρένα και μέχρι να σταματήσει με ασφάλεια το λεωφορείο στην άκρη του δρόμου. Στη συνέχεια κάλεσε το 100 αλλά και τη γιαγιά του η οποία είναι νοσοκόμα για να λάβει οδηγίες πως να κινηθεί. Επίσης αμέσως είπε στους συμμαθητές του να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους για να μην ανησυχούν.

Η διευθύντρια του Glen Hills Middle School, Anna Young, επαίνεσε τον Holland για τις ενέργειές του αλλά και την ηγετική του ικανότητα, την οποία σημείωσε ότι επιδεικνύει τακτικά.

Η γενναιότητα του Holland δεν πέρασε απαρατήρητη. Τιμήθηκε από το σχολικό συμβουλίο, από τον τοπικό δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και από το αστυνομικό τμήμα του Γκλέντεϊλ όσο και από την πυροσβεστική υπηρεσία του Μιλγουόκι.