Οι νέες διαστημικές στολές της SpaceX είναι πολύ κουλ

Οι νέες διαστημικές στολές της SpaceX είναι πολύ κουλ

Οι νέες φουτουριστικές διαστημικές στολές EVA της SpaceX, έτοιμες για την ιστορική αποστολή Polaris Dawn αυτό το καλοκαίρι.
eva suit

Η SpaceX προχωρά σε μια εποχή αλλαγής στις διαστημικές αποστολές, με την εισαγωγή των καινοτόμων διαστημικών στολών Extravehicular Activity (EVA). Προορισμένες να κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους σε χαμηλή τροχιά μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού του 2024, αυτές οι στολές φαίνεται να πηγαίνουν ένα βήμα προς το μέλλον στον σχεδιασμό εξοπλισμού για τους αστροναύτες. Αποτελούν μια πιο φουτουριστική εξέλιξη των υπαρχόντων στολών που χρησιμοποιούνται στις αποστολές, με στόχο να επιτρέψουν την άνετη μετακίνηση και διαβίωση των αστροναυτών.

Οι στολές EVA αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στην πρώτη αποστολή του προγράμματος Polaris, γνωστή ως Polaris Dawn. Ξεκινώντας το 2022, το πρόγραμμα Polaris αποτελεί μια πρωτοβουλία της SpaceX με στόχο τη βελτίωση των δυνατοτήτων των ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων. Η αποστολή Polaris Dawn, που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2024, θα σηματοδοτήσει αρκετά ιστορικά ορόσημα, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου εμπορικού διαστημικού περιπάτου και του πρώτου διαστημικού περιπάτου με την ταυτόχρονη συμμετοχή τεσσάρων αστροναυτών.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στις 4 Μαΐου αποκαλύπτει την αυξημένη κινητικότητα που παρέχουν οι στολές EVA της SpaceX, χάρη στην ομαλή κίνηση των δακτύλων, των ώμων και των αγκώνων. Κατασκευασμένες με προηγμένα θερμικά υλικά και ημι-άκαμπτες περιστροφικές αρθρώσεις, αυτές οι στολές αναμένεται να προσφέρουν εξαιρετική απόδοση υπό τις απαιτητικές συνθήκες του διαστήματος.

Επιπλέον, οι στολές EVA διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία κράνους με ενσωματωμένες οθόνες προβολής που παρέχουν ζωτικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, καθώς και αντιθαμβωτικές επεξεργασίες για καθαρή ορατότητα.

nasa spacex suit

Οι διαστημικές στολές EVA της SpaceX, που είναι σχεδιασμένες για να προσαρμόζονται σε διαφορετικούς σωματότυπους, αποτελούν ένα βήμα προς μια πιο προσβάσιμη και πολυπολιτισμική εξερεύνηση του διαστήματος. Η αντίστροφη μέτρηση για την Polaris Dawn έχει ξεκινήσει, και η αναμονή για την ιστορική αποστολή και τις καινοτόμες εξελίξεις που θα φέρει, μόνο αυξάνεται.