Διάλλειμα 5 λεπτών στην εργασία σου θα αυξήσει την παραγωγικότητά σου

Διάλλειμα 5 λεπτών στην εργασία σου θα αυξήσει την παραγωγικότητά σου

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ αποκαλύπτει ότι ένα 5λεπτο διάλειμμα μπορεί να βοηθήσει στην επαναφορά της προσοχής και της συγκέντρωσης.

Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι τα πεντάλεπτα διαλείμματα ανάμεσα στην εργασία σου αυξάνουν την παραγωγικότητα κατά πάνω από 50%, με βάση ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Οι φοιτητές, που παρακολούθησαν ένα αυτοδίδακτο μάθημα και υποβλήθηκαν σε δύο απαιτητικά νοητικά τεστ μαθηματικών, σημείωσαν κατά μέσο όρο 57% υψηλότερες επιδόσεις όταν έκαναν πεντάλεπτα διαλείμματα μεταξύ των δραστηριοτήτων τους.

Εάν θέλεις η εργασία σου ή η μελέτη σου να γίνει πιο παραγωγική πρέπει να αρχίσεις να συμπεριλαμβάνεις πεντάλεπτα διαλείμματα ενδιάμεσα κάνοντας απολύτως τίποτα.

Paul Ginns

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Paul Ginns, τόνισε τη σημασία των “διαλειμμάτων εγκεφάλου” για την ανανέωση της προσοχής και την εφαρμογή τους τόσο στο εργασιακό περιβάλλον όσο και στις εκπαιδευτικές αίθουσες. Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της ανάπαυσης για την γνωστική λειτουργία και την επαναφόρτιση των συναισθηματικών δυνάμεων.

Τέλος, ο Ginns αναφέρθηκε στην Τεχνική Pomodoro, που προτείνει την πραγματοποίηση διαλειμμάτων κάθε 25 λεπτά εντατικής εργασίας, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητά της μέσω της έρευνας.