Ναυαγοί βρέθηκαν επειδή έγραψαν HELP στην παραλία με φύλα από φοίνικα

Ναυαγοί βρέθηκαν επειδή έγραψαν HELP στην παραλία με φύλα από φοίνικα

Διαβάστε πώς ένα η σκέψη τριών ναυαγών να γράψουν στην παραλία τη λέξη ΒΟΗΘΕΙΑ με φύλλα φοίνικα οδήγησε στην επιτυχή διάσωση τριών τους από ένα ακατοίκητο νησί στη Μικρονησία.
diasosi help

Σε μια εξαιρετική επίδειξη επιβίωσης και εφευρετικότητας, τρεις ναυαγοί διασώθηκαν από την αμερικανική ακτοφυλακή σε ένα ακατοίκητο νησί (ατόλη) της Μικρονησίας, αφού έγραψαν στην άμμο με φύλλα από φοίνικα τη λέξη βοήθεια “HELP“. Αυτή η απεγνωσμένη κίνησή τους για βοήθεια έγινε το κλειδί για τον εντοπισμό τους και τη μετέπειτα διάσωσή τους.

Η ατόλη είναι ένας τύπος νησιού που χαρακτηρίζεται από έναν κυκλικό δακτύλιο υφάλων που περιβάλλουν μια λιμνοθάλασσα. Αυτά τα κοραλλιογενή νησιά δημιουργούνται πάνω στα βαθιά υπολείμματα ηφαιστειακών βουνών και είναι κοινά σε τροπικές θάλασσες, παρέχοντας μοναδικά οικοσυστήματα.

Οι τρεις ναυτικοί, όλοι τους έμπειροι και γύρω στα 40, ξεκίνησαν με το ιστιοπλοϊκό τους από την ατόλη Polowat στην ατόλη Pikelot, μία απόσταση περίπου 185 χιλιομέτρων, κάτι που θα έπρεπε να είναι ρουτίνα. Ωστόσο, δεν επέστρεψαν όπως είχαν προγραμματίσει, προκαλώντας την ανησυχία των οικογενειών τους.

Οι συγγενείς τους ενημερώσαν την Ακτοφυλακή στο Γκουάμ, ξεκινώντας μια μαζική επιχείρηση έρευνας. Η περιοχή αναζήτησης ξεπέρασε τα 200.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εν μέσω δύσκολων καιρικών συνθηκών, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο των διασωστών. Η δημιουργικότητα των ναυτικών, ωστόσο, ήταν αυτή που κατεύθυνε τις προσπάθειες διάσωσης στην ακριβή τους τοποθεσία: σε μία απέλπιδα προσπάθιά τους, σαν αυτές που βλέπουμε στις ταινίες, είχαν τοποθετήσει φύλλα φοίνικα ωστέ να σχηματίζουν τη λέξη “HELP” στην παραλία και που τελικά αυτό ήταν αιτία που εντοπίστηκαν από αέρος.

diasosi help coastguard

Με την ανακάλυψη, η ακτοφυλακή έριξε από αεροπλάνο βασικές προμήθειες επιβίωσης μαζί με έναν ασύρματο για την αποκατάσταση της επικοινωνίας. Οι άνδρες ανέφεραν ότι ήταν καλά στην υγεία τους και είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν τροφή και νερό. Το σκάφος τους είχε υποστεί ζημιά, καθιστώντας το μη λειτουργικό και εγκλωβίζοντάς τους, τελικά, στο νησί. Αφού επιβεβαίωσαν την καλή τους κατάσταση, ένα σκάφος της ακτοφυλακής στάλθηκε για την ανάσυρση των ναυτικών, με αποτέλεσμα τη διάσωσή τους στις 9 Απριλίου.