Νέες δράσεις σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο κατά της παιδικής παχυσαρκείας

Νέες δράσεις σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο κατά της παιδικής παχυσαρκείας

Από Σεπτέμβριο, όλα τα σχολεία θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης παιδικής παχυσαρκίας, προωθώντας την υγιεινή διατροφή και σωματική δραστηριότητα
paidiki paxisarkia

Από τον Σεπτέμβριο, όλα τα σχολεία της χώρας θα συμμετέχουν σε δράσεις που προωθούν την υγιεινή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Άσκησης και Υγιεινής Διατροφής για την Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας. Το πρόγραμμα, το οποίο σήμερα εφαρμόζεται σε 59 σχολεία, θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος κατά την επίσκεψή της σε σχολείο στη Σύρο, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα νησιά του Αιγαίου ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

το μεγάλο μας στοίχημα είναι να χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό, και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όταν τα παιδιά έχουν ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή
– Ειρήνη Αγαπηδάκη – Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Στη Σύρο, η κ. Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, ένα από τα σχολεία που συμμετέχουν στην πιλοτική φάση του προγράμματος. Εκεί συζήτησε με την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειρήνη Τσαβαλά, και συμμετείχε σε εκπαιδευτικά παιχνίδια με τους μαθητές για την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η εκπαίδευση των δασκάλων έχει ολοκληρωθεί και ότι η καθολική εφαρμογή των δράσεων θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την UNICEF και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.