Δάσκαλος επανενώθηκε με τους μαθητές του μετά από 50 χρόνια για να δουν την ολική έκλειψη ηλίου

Δάσκαλος επανενώθηκε με τους μαθητές του μετά από 50 χρόνια για να δουν την ολική έκλειψη ηλίου

Ανακαλύψτε πώς ένα απλό αστείο για μια έκλειψη ηλίου έγινε μια δεσμευτική υπόσχεση μεταξύ ενός δασκάλου και των μαθητών του, με αποκορύφωμα μια συγκινητική επανένωση μετά από σχεδόν 50 χρόνια.
patrick moriarty

Το 1978, μέσα στην αίθουσα φυσικών επιστημών στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ο Patrick Moriarty δίδασκε την τάξη για τις εκλείψεις ηλίου. Μόλις έκανε υπολογισμούς για το πότε θα είναι ορατή η επόμενη έκλειψη ηλίου από το μέρος που ζούσαν είδε οτι αυτή θα ήταν στις 8 Απριλίου 2024. Αυθόρμητα έδωσε μια υπόσχεση στους μαθητές του να βρεθούν ξανά όλοι μαζί τότε για να τη δουν. Δεν ήξερε ότι αυτή η ανάλαφρη στιγμή θα μετατρεπόταν σε έναν δεσμό σχεδόν μισού αιώνα με τους μαθητές του, με αποκορύφωμα, τελικά, μια αξέχαστη επανασύνδεση.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Moriarty δίδασκε τους μαθητές του σχετικά με τις ιδιαιτερότητες των ηλιακών εκλείψεων, και κάθε χρόνο, τόνιζε την έκλειψη του 2024, υποσχόμενος να την παρακολουθήσει μαζί με όποια τάξη δίδασκε. Αυτό το επαναλαμβανόμενο αστείο έγινε το αγαπημένο αστείο για πολλούς από τους μαθητές του όλα τα επόμενα χρόνια.

Επανασύνδεση μέσω Facebook

Μέχρι το 2022, οι παραδοσιακές μέθοδοι επικοινωνίας είχαν εξελιχθεί, γεγονός που ώθησε τον Moriarty να δημιουργήσει μια ομάδα στο Facebook γι αυτόν τον σκοπό χωρίς να ήξερε σε τι να ελπίζει. Παρελπίδα το γκρουπ γέμισε γρήγορα με πρώην μαθητές του, που ήθελαν να επανασυνδεθούν και να εκπληρώσουν αυτή τη μακροχρόνια συμφωνία. Τα μέλη της ομάδας όλο αυξάνονταν και η προσμονή μεγάλωνε.

Τελικά την ημέρα της έκλειψης, ο Moriarty, 68 ετών σήμερα, και εκατοντάδες πρώην μαθητές του συγκεντρώθηκαν στο Ρότσεστερ, μοιράστηκαν ιστορίες και μίλησαν για το πώς είχε εξελιχθεί η ζωή τους. Καθώς άρχισε η έκλειψη, ο Moriarty ανέλαβε και πάλι το ρόλο του δασκάλου, εξηγώντας τα επιστημονικά φαινόμενα όπως ακριβώς είχε κάνει δεκαετίες πριν.