Τρόποι για να εξισορροπήσετε την αρσενική και τη θηλυκή σας ενέργεια για συναισθηματική ανθεκτικότητα

Τρόποι για να εξισορροπήσετε την αρσενική και τη θηλυκή σας ενέργεια για συναισθηματική ανθεκτικότητα

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για την πληρότητα και την αυθεντικότητά σας μέσω της εξισορρόπησης της θηλυκής και της αρσενικής ενέργειας, του yin και του yang
yinyang

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της αρσενικής και της θηλυκής ενέργειας και γιατί χρειάζεστε και τις δύο; Αυτός είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός για την πληρότητα και την αυθεντικότητά σας.

Ζούμε σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο όπου η δύναμη γίνεται αντιληπτή ως εξουσία, επίτευγμα και επιτυχία. Είναι ένας κόσμος όπου οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες ενσαρκώνουν την αρσενική ενέργεια και αποσυνδέονται από τις θηλυκές πτυχές τους. Επειδή κατά κάποιο τρόπο συνδέουμε τη θηλυκότητα με την αδυναμία.

Αυτή η λανθασμένη αντίληψη μας έχει οδηγήσει σε μια πολύ πιο βαθιά αποσύνδεση από την πραγματική μας ουσία. Συν τοις άλλοις, αυτή η εσωτερική ανισορροπία δημιουργεί δυσαρμονία στις σχέσεις μας.

Τι είναι η θηλυκή και η αρσενική ενέργεια;

Η θηλυκή και η αρσενική ενέργεια είναι δύο πολικές ενέργειες που είναι παρούσες σε οτιδήποτε υπάρχει. Για παράδειγμα, στις σημαντικότερες κινεζικές φιλοσοφικές αντιλήψεις, οι ενέργειες αυτές περιγράφονται ως γιν και γιανγκ, παρότι καθολικά αντίθετες αλλά αλληλένδετες δυνάμεις, θεμελιώδεις για κάθε δημιουργική διαδικασία.

Ουσιαστικά, το γιν αντιπροσωπεύει τη δεκτικότητα και το γιανγκ αντιστοιχεί στην προσφορά. Έτσι, μέσα μας, η λήψη είναι μια εκδήλωση του θηλυκού μας, και το να δίνουμε είναι μια ενέργεια του αρσενικού μας. Παρόλο που όλοι γεννιόμαστε και με τις δύο ενέργειες, υπάρχει μια κυρίαρχη ενέργεια που αντιστοιχεί στην ουσία μας.

Διαφορά μεταξύ αρσενικής και θηλυκής ενέργειας

Δεδομένου ότι οι ενέργειες αυτές είναι αντίθετες, αντιπροσωπεύουν και αντίθετες όψεις. Σύμφωνα με τη Sheila Kelley, μια ηγέτιδα της γυναικείας ενσάρκωσης, για να καταλάβετε τη διαφορά, μπορείτε να εξετάσετε τις πέντε πρωταρχικές θηλυκές ιδιότητες και τα αρσενικά ισοδύναμά τους.

Η ίδια αποκαλεί αυτές τις ιδιότητες “θηλυκές υπερδυνάμεις”:

Κίνηση καμπύλης έναντι γραμμικής κίνησης

Το γυναικείο σώμα έχει καμπυλόγραμμο σχήμα, καθώς έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει την αγάπη. Το ανδρικό σώμα έχει γραμμική και ευθύγραμμη κίνηση, καθώς είναι σχεδιασμένο για δράση.

Αισθησιασμός vs. ευαισθησία

Ο θηλυκός αισθησιασμός κατοικεί μέσα μας και οι αισθήσεις του είναι πιο οξυμένες. Εξελικτικά, οι γυναίκες ήταν συλλέκτριες, οπότε έπρεπε να διακρίνουν το δηλητηριώδες μούρο από το θρεπτικό, οπότε αισθάνονται μέσω της υφής και της διάστασης. Οι άνδρες, αντίθετα, ήταν κυνηγοί, οπότε ανέπτυξαν οπτική αντίληψη και ένα αίσθημα ευαιαθησίας.

Συναισθηματικότητα έναντι ορθολογισμού

Το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο για να κινεί τα συναισθήματα μέσα από αυτό, ώστε να δημιουργείται πλούσια και βαθιά αγάπη. Το αντίστοιχο ανδρικό είναι η ορθολογικότητα, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να είναι δραστήριοι.

Σύνδεση έναντι ανεξαρτησίας

Οι γυναίκες είναι αλληλοεξαρτώμενες. Είναι καλωδιωμένες γύρω από την καλλιέργεια ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και τη θρέψη μιας κοινότητας. Οι άνδρες, αντίθετα, είναι πιο ανεξάρτητοι. Οι συνδέσεις τους είναι πιο επικεντρωμένες στην αποστολή, παρά με προσανατολισμό στην κοινότητα.

Διαίσθηση έναντι λογικής

Το θεϊκό θηλυκό είναι εγγενώς διαισθητικό, επειδή η διαίσθηση προσεγγίζεται μέσω της δεκτικότητας. Το θεϊκό αρσενικό, από την άλλη πλευρά, βασίζεται στην καθαρή λογική. Είναι μέσω της λογικής και του συλλογισμού που εξερευνούν και δίνουν νόημα στον κόσμο.

Τι συμβαίνει όταν έχετε αρμονικές ενέργειες…

Η ύπαρξη αρμονικών ενεργειών προϋποθέτει ισορροπία μεταξύ των δύο. Δεν σημαίνει ισότητα, όπως συχνά γίνεται αντιληπτό στις δυτικές κοινωνίες. Δεν μπορείτε να έχετε ίσες ποσότητες θηλυκής και αρσενικής ενέργειας, καθώς υπάρχει πάντα μια κυρίαρχη. Μπορείτε όμως να ενσαρκώσετε πλήρως την ουσιαστική σας ενέργεια σε αρμονία με την αντίθετη.

Σύμφωνα με τη διάσημη ειδική στα τσάκρα Anodea Judith, η εναρμόνιση του θεϊκού αρσενικού και του θεϊκού θηλυκού είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη και την εξέλιξή σας.

Μέσω της πλήρους ενσάρκωσης συνδεόμαστε με τη Γη, το ιερό έδαφος από το οποίο προέρχονται τα πάντα, και χρειαζόμαστε ένα σταθερό κράτημα για να αναπτυχθούμε

Το συγκρίνει με τη γλάστρα του φυτού που κρατάει το χώμα για να μείνουν οι ρίζες στη θέση τους. Το χώμα εξασφαλίζει ότι το νερό θρέφει τις ρίζες και κρατά το φυτό σταθερό. Έτσι, ενώ η θηλυκή ενέργεια αντιπροσωπεύει το νερό, η αρσενική δύναμη είναι οι ρίζες, και η ενσάρκωση και των δύο είναι ένα σωστό κράτημα για να μεγαλώσετε ψηλά στον ουρανό.

woman holding flower pot

Τι συμβαίνει όταν οι ενέργειές σας δεν είναι εναρμονισμένες;

Δεν μπορείτε να αναπτυχθείτε και να εξελιχθείτε αν περιορίζεστε σε έναν μονόπλευρο τρόπο έκφρασης των δυνατοτήτων σας. Συν τοις άλλοις, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αρμονικές σχέσεις.

Εδώ είναι οι σημαντικοί κίνδυνοι της ανισορροπίας:

  • Προσλαμβάνετε εύκολα την ενέργεια των άλλων ανθρώπων και του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεστε, αφήνοντάς σας αποδυναμωμένους και συναισθηματικά εξαντλημένους.
  • Βάζετε τους άλλους σε προτεραιότητα και σπάνια εκφράζετε τις ανάγκες σας με υγιή τρόπο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυτοεγκατάλειψη.
  • Νιώθετε φόβο να πείτε την αλήθεια σας και να κυνηγήσετε αυτό που θέλετε
  • Πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας, ανταγωνίζεστε τους άλλους, όντας σε μια συνεχή κατάσταση υπερπροσπάθειας. Ως αποτέλεσμα, αισθάνεστε εξαντλημένοι.

Έτσι, για να διατηρήσετε την ισορροπία μεταξύ του γιν και του γιανγκ σας, πρώτα, ελάτε σε επαφή με την ουσία σας και μετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αντίθετη ενέργεια ως εργαλείο. Με άλλα λόγια, όταν ξέρετε πώς να εξισορροπήσετε τη θηλυκή και την αρσενική σας πλευρά μέσα σας, θα ξέρετε πώς να εξισορροπήσετε τη θηλυκή και την αρσενική ενέργεια σε κάθε σχέση.

Η ενέργεια δεν καταστρέφεται- μετασχηματίζεται. Μόλις την απελευθερώσετε, γίνεται η ενέργεια της δημιουργίας και της εκδήλωσης.
– Juan Pablo Barahona

Εξισορρόπηση της θηλυκής και αρσενικής σας ενέργειας σε 8 βήματα

Το να φέρετε αυτά τα δύο αντίθετα μαζί είναι μια μακρά διαδικασία. Απαιτεί τη βαθιά κατανόηση της φύσης σας -της ολότητάς σας- και τη δέσμευση να αναπτύξετε την επίγνωσή σας για τους συνήθεις τρόπους αυτοέκφρασής σας.

Ας δούμε οκτώ τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φέρετε σε ισορροπία τη θηλυκή και την αρσενική σας ενέργεια:

1. Σκοτώστε το φόβο σας

Σύμφωνα με τη Sheila Kelley, το πρώτο βήμα είναι να σκοτώσετε το φόβο. Λέει: “Υπάρχει τόσος πολύς φόβος στις γυναίκες όταν πρόκειται να αγκαλιάσουν τη θηλυκότητά τους”.

Οι γυναίκες έμαθαν πώς να είναι αρρενωπές σε έναν αντρικό κόσμο για να είναι επιτυχημένες, αλλά υποδούλωσαν και την ουσία τους.

Ο φόβος ότι θα θεωρηθείς αδύναμη αν είσαι πολύ θηλυκή είναι ο δαίμονας που πρέπει να πολεμήσεις μέσα σου για να απελευθερωθείς. Τότε μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ευχαρίστηση, τον αισθησιασμό και τα συναισθήματά σας.

2. Ανανεώστε τη θηλυκότητα

Στη σύγχρονη κοινωνία, έχουμε αναγνωρίσει τη δύναμη μέσα από έναν φακό – τον ανδρικό. Ως αποτέλεσμα, το να είσαι θηλυκός ισοδυναμεί με το να είσαι αδύναμος ή υστερικός.

Αυτή η λανθασμένη αντίληψη για τη θηλυκότητα και τη δύναμη είναι χαραγμένη στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Όταν τα αγόρια κλαίνε, τους λέμε ότι το κλάμα είναι αδύναμο. Εξοπλίζοντάς τα με ανδρικά εργαλεία, τα αποσυνδέουμε από τα συναισθήματά τους.

Από την άλλη πλευρά, όταν τα κορίτσια αρχίζουν να εξερευνούν και να εκφράζουν τη θηλυκότητά τους μέσω του σώματός τους, τα ντροπιάζουμε. Έτσι, τα έντονα συναισθήματά τους γίνονται εκρηκτικά επειδή χάνουν την επαφή με το σώμα τους.

Η κίνηση των συναισθημάτων είναι έμφυτη ικανότητα των γυναικών. Όταν είστε συντονισμένες με το σώμα σας, μπορείτε να το κινήσετε εποικοδομητικά.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ικανότητες των γυναικών, να συγκινούνται και να συνδέονται, αντιπροσωπεύουν δύναμη, όχι αδυναμία, οπότε θέλετε να αναδιαμορφώσετε και να ξαναγράψετε την αντίληψή σας για τη θηλυκότητα.

Ουσιαστικά, οι σύγχρονες γυναίκες πρέπει να έρθουν σε επαφή με το θεϊκό θηλυκό τους για να διεκδικήσουν τη σεξουαλική τους δύναμη και οι σύγχρονοι άνδρες πρέπει να καλλιεργήσουν το θεϊκό θηλυκό τους για να συνδεθούν με τα συναισθήματά τους.

3. Εξασκήστε την αυτοαγάπη και την αυτοφροντίδα

Κανείς δεν μπορεί να σας φέρεται καλύτερα από ό,τι εσείς στον εαυτό σας. Και αυτό υπερβαίνει την αυτοφροντίδα.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί τρόποι με τους οποίους σχετίζεστε με τον εαυτό σας:

  1. Ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε στον εαυτό σας
  2. Ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεστε ή δεν ανταποκρίνεστε στα δικά σας δύσκολα συναισθήματα και ανάγκες
  3. Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνετε ή δεν αναλαμβάνετε για να εκπληρώσετε τα πιο βαθιά σας όνειρα και επιθυμίες
  4. Ο τρόπος με τον οποίο τιμάτε ή δεν τιμάτε τις υποσχέσεις που έχετε δώσει στον εαυτό σας
  5. Ο τρόπος που εμφανίζεστε για τον εαυτό σας

Η αυτοφροντίδα και η αυτοαγάπη δεν είναι το ίδιο. Καλλιεργείτε την αυτο-αγάπη μέσω της αυτοφροντίδας. Αυτό σημαίνει ότι τρέφετε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας με συνέπεια.

Όταν καλλιεργείτε ανυπόκριτη και αδιαμαρτύρητη αγάπη για τον εαυτό σας μέσω συνεπούς αυτοφροντίδας, γίνεστε αυθεντικοί. Και η αυθεντικότητα είναι η ενσάρκωση της θηλυκής σας φύσης και η ικανότητα να χρησιμοποιείτε ανδρικά εργαλεία όταν χρειάζεται.

4. Συνδεθείτε με τον θηλυκό εαυτό σας σε ένα συνειδητό όνειρο

Ενώ μπορείτε να κάνετε πράγματα στην άγρυπνη πραγματικότητά σας για να έρθετε σε επαφή με τη θηλυκότητά σας, μπορείτε να συνδεθείτε με το θεϊκό θηλυκό σας μέσω των συνειδητών ονείρων.

Ο Charlie Morley, ειδικός στα συνειδητά όνειρα, εξηγεί ότι ένα από τα οφέλη των συνειδητών ονείρων είναι η ενσωμάτωση της σκιάς. Σε αυτή την περίπτωση, η σκιά αντιπροσωπεύει το θεϊκό θηλυκό σας ως καταπιεσμένο κομμάτι σας και μπορείτε να το φέρετε στο φως.

Μοιράζεται ότι κάποτε είχε ένα ονειρικό σχέδιο για να συναντήσει τη θεία θηλυκή του φύση κατά τη διάρκεια συνειδητού ονείρου. Όταν έγινε διαυγής, την φώναξε και εμφανίστηκε μπροστά του ως καθαρή γυναικεία δύναμη. Με αυτόν τον τρόπο ενσωμάτωσε τη θηλυκή του πτυχή.

5. Θεραπεύστε το τσάκρα της καρδιάς σας

Όταν το τσάκρα της καρδιάς σας είναι ισορροπημένο, έχετε μια υγιή οικολογία της καρδιάς. Αυτό σημαίνει ότι έχετε ενσωματώσει διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς σας, όπως το ευάλωτο εσωτερικό σας παιδί, τον στοργικό σας γονιό, τον επαναστατικό σας έφηβο, καθώς και τις θηλυκές και αρσενικές σας πτυχές.

Υπάρχουν ισχυρές τεχνικές, θα αναφερθούν σε επόμενο άρθρο, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε και να θεραπεύσετε την καρδιά σας. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεστε ολόκληροι χωρίς να χρειάζεστε ένα άλλο άτομο για να σας ολοκληρώσει.

6. Παράδοση

Σύμφωνα με τον Dr. Michael Beckwith, ιδρυτή του Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Agape μεγαλώνουμε, αναπτυσσόμαστε, ξεδιπλώνουμε και μετακινούμαστε προς την ανώτερη συνείδηση μέσα από αυτά τα τέσσερα στάδια:

  1. Για μένα (Συνείδηση θύματος): Η ζωή συμβαίνει σε εσάς
  2. Από εμένα (Συνείδηση του εκδηλωτή): Η ζωή συμβαίνει από εσάς
  3. Μέσω εμού (συνείδηση καναλάρχη): Η ζωή συμβαίνει μέσω εσένα
  4. Ως Εγώ (Συνειδητότητα Ύπαρξης): Είσαι ένα με τη ζωή ως εσύ

Το στάδιο “Μέσω Εμού” είναι το θηλυκό στάδιο – αρχίζετε να καταλαβαίνετε ότι κάτι επιδιώκει να λειτουργήσει μέσω εσάς.

“Έτσι φτάνετε σε μια μεγαλύτερη κατανόηση της παράδοσης, του επιτρέποντος και του αφήνοντος”, προσθέτει.

Με άλλα λόγια, καθώς καλλιεργείτε την ικανότητά σας να παραδίνεστε, καλλιεργείτε τη θεϊκή θηλυκή σας πτυχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάτε να εκδηλώνετε τα όνειρα και τις επιθυμίες σας μέσω πράξεων. Σημαίνει ότι έρχεστε σε ένα σημείο ισορροπίας όπου παραδίνεστε σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο και αναλαμβάνετε δράση όταν απαιτείται.

7. Ανάπτυξη διαίσθησης

Η διαίσθηση είναι μια εγγενώς θηλυκή ιδιότητα. Όπως και η θηλυκή ενέργεια, είναι μέρος αυτού που είστε, ανεξάρτητα από το φύλο. Μπορεί να μη βλέπετε τον εαυτό σας ως διαισθητικό (θηλυκό) επειδή έχουμε διδαχθεί να ζούμε ως άνθρωποι της πέμπτης αίσθησης.

Πολλοί άνθρωποι ζουν φοβισμένες ζωές γεμάτες αυτοαμφισβήτηση, απομόνωση και αποσύνδεση. Γιατί; Επειδή λειτουργούν κυρίως από τον εγκέφαλο του εγώ τους.

Όταν επιτρέπετε στη διαίσθησή σας να σας καθοδηγεί, βιώνετε περισσότερη δημιουργικότητα και παραγωγικότητα και λιγότερο φόβο και άγχος. Η καρδιά σας είναι ανοιχτή και η ζωή σας κυλάει ομαλά. Με άλλα λόγια, γίνεστε ισορροπημένοι στο να κάνετε τα πράγματα να συμβούν και να επιτρέπετε στα πράγματα να συμβούν με τον πιο ευγενη δυνατο τρόπο.

8. Ενεργοποιήστε τον πυρήνα σας

Ο Juan Pablo Barahona, μετασχηματιστικός πνευματικός ηγέτης, αποκαλεί τον ενεργειακό σας πυρήνα το Core-set. Εξηγεί ότι σας δίνει φωτιά και πάθος στη ζωή και αυτή η εσωτερική φωτιά είναι πολύ πιο ισχυρή από τα κίνητρα και την πειθαρχία.

Όταν καλλιεργείτε τον πυρήνα σας, αρχίζετε να ζείτε τον αυθεντικό εαυτό σας, γεμάτο ενέργεια και δημιουργικότητα.

Ο πυρήνας σας αποτελείται από τα τρία κατώτερα τσάκρα, όπου η ενέργεια λιμνάζει και μπλοκάρεται, και μπορείτε να απελευθερώσετε αυτή την ενέργεια και να αρχίσετε να τη μετακινείτε στην καρδιά σας.

Από το κέντρο της καρδιάς σας, ανεβαίνει περαιτέρω στα ανώτερα τσάκρα σας – το τσάκρα του λαιμού σας, το τσάκρα του τρίτου ματιού και το crown τσάκρα στην κορυφή της κεφαλής.

Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργείτε την εσωτερική σας δύναμη – ολοκληρωμένη και ισορροπημένη.

woman dancing beach

7 καθημερινές τελετουργίες για την εξισορρόπηση θηλυκής και αρσενικής ενέργειας

Η δέσμευσή σας για την εξισορρόπηση του θηλυκού και του αρσενικού σας αρχίζει σήμερα και υπάρχουν καθημερινές τελετουργίες που μπορείτε να κάνετε για να γίνετε ολοκληρωμένοι.

Χορέψτε

Ο χορός είναι το εργαλείο που σας βοηθά να παραδοθείτε στη διαισθητική σας καθοδήγηση. Η Σόνια το αποκαλεί “χορό μέσα στη φωτιά και τη ζέστη της αντίστασης”. Εξηγεί ότι ο χορός σας βοηθά να παραδοθείτε στην ενέργεια που σας κινεί και να σταματήσετε να σκέφτεστε υπερβολικά. Όπως έχουμε διερευνήσει, το να ζεις από το μυαλό σου παγιώνει την αρσενική σου πτυχή, βασιζόμενος αποκλειστικά στη λογική.

Αντίθετα, όταν χορεύεις, απελευθερώνεσαι από το εγώ σου και μαθαίνεις πώς να κινείσαι με την ενέργεια της στιγμής, και αυτή είναι η ενέργεια που χρειάζεσαι για να καλλιεργήσεις τη διαίσθηση.

Νιώστε μέσα στην καρδιά σας

Σε αντίθεση με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, που είναι από τη φύση του δυαδικός, η καρδιά σας αντιπροσωπεύει την ολότητα. Όταν βρίσκεστε στο κεφάλι σας, είστε εκ φύσεως διχασμένοι. Όταν πέφτετε στην καρδιά σας, γίνεστε ολόκληροι. Απλά νιώθοντας στο χώρο της καρδιάς σας και αναπνέοντας μέσα στην καρδιά σας, μπορείτε να σας βοηθήσετε να εναρμονίσετε τις αντίθετες ενέργειές σας.

Διαλογισμός

Ο Michael Beckwith εξηγεί ότι στο θηλυκό στάδιο του By Me, ο διαλογισμός είναι ζωτικής σημασίας.

Μέσω της διαλογιστικής διαδικασίας, διατηρείτε την εσωτερική σας υγιεινή για να διατηρήσετε τον εαυτό σας διανοητικά, συναισθηματικά και ενεργειακά καθαρό και ανοιχτό για να επιτρέψετε στην ανώτερη συνείδηση να λειτουργήσει μέσα από εσάς.

Όσο περισσότερο διαλογίζεστε, τόσο περισσότερο καλλιεργείτε την ικανότητά σας να επιτρέπετε στα πράγματα να συμβαίνουν μέσα από εσάς, αντί για τον συνηθισμένο σας τρόπο να ελέγχετε τη ζωή σας.

Ακόμα και 5 λέπτα διαλογισμού την μέρα μπορεί να σου αλλάξει την ζωή

Παρατηρήστε την αναπνοή σας

Η αναπνοή μπορεί να σας διδάξει να εξισορροπήσετε τις πολικότητές σας, καθώς αντιπροσωπεύει την κυκλική φύση της ζωής και την ενότητα του θηλυκού και του αρσενικού σας. Η Marisa Peer, η καλύτερη Βρετανίδα υπνοθεραπεύτρια, χρησιμοποιεί τη μεταφορά της αναπνοής, όπου η εισπνοή αντιπροσωπεύει τη λήψη και η εκπνοή αντιστοιχεί στην παροχή.

Όταν αναπνέετε, δεν μπορείτε μόνο να εισπνέετε ή να εκπνέετε- κάνετε και τα δύο. Έτσι, όταν παρατηρείτε την αναπνοή σας, θυμηθείτε αυτή τη μεταφορά για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας αυτή την εγγενή ισορροπία.

Εξάσκηση της αναπνοής με πυραμίδα

Η αναπνοή είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να θεραπεύσετε το θεϊκό θηλυκό σας. Όταν έχετε τραύμα, το σώμα σας συστέλλεται και μεταφέρετε αυτή την ενέργεια σε όλη σας τη ζωή. Η αναπνοή με την πυραμίδα σας βοηθά να απελευθερώσετε αυτή την ενέργεια και να θεραπεύσετε τη θεϊκή θηλυκότητά σας.

Πώς να το κάνετε: Πυραμίδα για να θεραπεύσετε το σώμα σας και να θεραπεύσετε την πνευματική σας υγεία:

  • Βρείτε ένα ιερό μέρος στο σπίτι σας όπου μπορείτε να κάνετε αυτή την πρακτική κάθε μέρα.
  • Κλείστε τα μάτια σας και αφεθείτε στο ρυθμό του σώματός σας.
  • Πάρτε βαθιές, δυνατές εισπνοές από το στόμα σας, μετακινώντας τη σπονδυλική σας στήλη προς τα εμπρός ή προς τα πλάγια.
  • Πάρτε χαλαρές εκπνοές, βγάζοντάς τες με ήχο, ανοίγοντας το στόμα σας και απελευθερώνοντας την ένταση από τις ρίζες σας.
  • Κάντε 33 γύρους αναπνοής.
  • Στην τελευταία σας εισπνοή, πάρτε μια βαθιά ανάσα και κρατήστε την.
  • Εκπνεύστε την και κρατήστε την κενή.
  • Σε αυτό το διάστημα, καθώς κρατάτε την αναπνοή σας, επαναλάβετε αυτό το μάντρα στο μυαλό σας: “Μπορώ να επιλέξω να ενδυναμώσω τον εαυτό μου”.
  • Πάρτε άλλη μια μεγάλη εισπνοή και κουνήστε το σώμα σας.

Πείτε “Όχι” όταν θέλετε να πείτε “Όχι”.

Η ισορροπία σας προέρχεται από ένα μέρος της εσωτερικής σας αλήθειας. Υπάρχει χρόνος για να πείτε “Όχι” και υπάρχει χρόνος για να πείτε “Ναι”.

Όταν η αρσενική σας ενέργεια είναι ανισόρροπη, το “Όχι” σας προέρχεται από ένα μέρος του εγώ. Επίσης, όταν λέτε “Ναι” σε πράγματα στα οποία θέλετε να πείτε “Όχι”, το “Ναι” σας οδηγείται από το φόβο της απόρριψης. Έτσι, θέλετε να ακούσετε τον εαυτό σας πριν συμφωνήσετε ή διαφωνήσετε να κάνετε κάτι.

Όσο περισσότερο ακούτε την εσωτερική σας αλήθεια, τόσο πιο ισορροπημένοι θα γίνετε.

Θυμηθείτε τη θεϊκή θηλυκή σας ενέργεια

Όταν θυμάστε ότι η θεϊκή θηλυκή ενέργεια είναι η φυσική σας κατάσταση, αρχίζετε να τιμάτε αυτή την ενέργεια στην καθημερινή σας ζωή.

Όσο περισσότερο το τιμάτε πραγματικά και το θυμάστε, τόσο περισσότερο μετατοπίζεστε βαθύτερα σε μια φυσική ενσάρκωση αυτού του γεγονότος και τόσο περισσότερο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα χαρίσματά σας και να παραμείνετε συνδεδεμένοι με το θεϊκό μονοπάτι της υπηρεσίας σας.

Μπορεί να αισθάνεστε ότι αυτή η ενέργεια είναι αδρανής. Για να την ενεργοποιήσετε εκ των έσω, πρέπει να ακούσετε βαθιά τις εσωτερικές σας επιθυμίες – τις επιθυμίες της ψυχής σας.

Πρέπει να ακούσετε την αυθεντική σας αλήθεια και τον σκοπό σας στη ζωή και στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε τη θεϊκή αρσενική σας ενέργεια για να αναλάβετε δράση. Αλλά το κάνετε από ένα σημείο σύνδεσης με τη θεϊκή θηλυκή σας ενέργεια.